Felelőtlenség

2024.07.07. 14:49

Őrizetbe vett a DIICOT egy Amerikában élő román állampolgárt, aki kábítószeres édességeket osztogatott

Forrás: Rendőrség

Agerpres

Letartóztatott szombaton a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) egy Amerikai Egyesült Államokban élő román állampolgárt, aki az ügyészek szerint THC-t tartalmazó zselés cukorkákat kínált egy esemény résztvevőinek, és a kábítószeres édességből egy 3 éves kislány is fogyasztott.

A DIICOT vasárnap tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy az illető június 29-én részt vett egy konstancai szépségszalon megnyitóján, amelynek meghívottai között felnőttek és gyerekek is voltak. A gyanúsított tetrahidrokannabinolt (THC-t) tartalmazó zselés cukorkákkal kínálta a résztvevőket. A kábítószeres édességből egy hároméves kislány is evett, akit emiatt kórházba kellett utalni – közölték az ügyészek.

Az ügyészek házkutatást tartottak a gyanúsított lakásában, ahol a THC-t tartalmazó cukorkák mellett kannabiszt is találtak.

A DIICOT arra is fényt derített, hogy a drogokat egy Konstanca megyében zajló fesztiválon akarta árusítani a gyanúsított. Az ügyészek javasolják az illető 30 napos előzetes letartóztatását, erről a Konstanca megyei törvényszék nyomozási bírója dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában