Ítélet

2024.08.14. 11:52

A halálos gázolás miatt börtönre ítélt rendőr, Constantin Popescu önként jelentkezett kedd este a rendőrőrsön

Agerpres

Kedd este jelentkezett a rendőrségen Constantin Popescu rendőr, akit a bukaresti ítélőtábla aznap három év letöltendő börtönre ítélt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
A rendőr, aki 2022 januárjában egy fővárosi gyalogátjáron elütött két lányt, melyek közül egyik, a 13 éves Raisa helyben meghalt, a másik pedig megsérült, kórházba került, önként jelentkezett egy Argeş megyei rendőrőrsön a bukaresti ítélőtábla ítélthirdetését követően.
Az Argeş megyei rendőrség tájékoztatása szerint kedd este érkezett meg hozzájuk a letartóztatására a parancs Bukarestből, de a 33 éves Argeş megyei férfi még a parancs végrehajtása előtt jelentkezett. A rendőrség átvették, hogy bekísérjék a börtönbe, ahol büntetését le fogja tölteni.
Idén januárban a rendőrre alapfokon felfüggesztett börtönbüntetést róttak ki, azonban a bukaresti ítélőtábla kedden helyt adott az ügyészek és Raisa családja által benyújtott fellebbezésnek, és jogerősen három év letöltendő börtönre ítélte.
Constantin Popescu 2022. január 13-án egy rendőrautót vezetett a főváros első kerületének egyik sugárútján, amikor egy gyalogátjárón elütötte a két lányt.
Az ügyészek megállapították, hogy a rendőr túl gyorsan hajtott, és nem adott előnyt a gyalogosoknak az átjárón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában