Mehedinţi megye

2 órája

A DSP előzetes járványügyi vizsgálatot indított a több tucat tanulót érintő ételmérgezés ügyében

Illusztráció

Agerpres

A Mehedinţi megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) képviselői előzetes járványügyi vizsgálatot indítottak annak a több mint 70 gyermeknek az ügyében, akik ételmérgezéssel kerültek kórházba, miután az iskolába szállított főtt ételt ettek.
Miruna Constantin, a DSP igazgatója az AGERPRES-nek elmondta: a legutóbbi adatok szerint 77 gyermek és két felnőtt jelentkezett ételmérgezés tüneteivel a megyei kórház sürgősségi osztályán, és úgy tűnik, nem lesz több eset.
Constantin szerint a gyerekek egy cég által az iskolába szállított főtt étel fogyasztása után lettek rosszul. Folyamatban van az előzetes járványügyi vizsgálat, amely során mintákat vettek az ételből - tette hozzá az igazgató.
A gyerekek és felnőttek Almăjel, Oprișor, Salcia, Ștircovița és Schela településekről származnak, és az ételmérgezést az iskolában fogyasztott laskás étel okozta, amelyet az Egészséges étkezés országos program keretében szállított a megye oktatási intézményeinek ugyanaz a cég.
Az esetek nagy száma miatt a hatóságok aktiválták az úgynevezett vörös beavatkozási tervet, és a Mehedinţi megyei katasztrófavédelem segítséget kért a Krassó-Szörény, a Dolj és a Gorj megyei ISU-tól is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában