Vízállás

2 órája

A hidrológusok szerint ezen a héten csökken, majd stagnál a Duna vízhozama

Illusztráció

Agerpres

A következő napokban a Duna romániai szakaszának vízhozama az országhatárnál október 4-ig másodpercenként 7100 köbméterre csökken, majd stagnál, de meghaladja a másodpercenkénti 3800 köbméteres szeptemberi és októberi sokéves átlagot - derül ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) hétfőn közzétett előrejelzéséből.
A hidrológusok szerint a folyam vízhozama a Vaskapu alatti szakaszon növekszik, kivéve a hét első napjait, amikor a Gruia-Corabia szakaszon enyhén csökkenni fog.
Az INHGA közölte azt is, hogy október 1-7. között a romániai folyók vízhozama általában csökken (különösen a hét első felében), kivéve a nagy folyók középső és alsó szakaszán, ahol nőni fog.
A hét végétől előbb az ország nyugati felében lévő folyóknak, majd az ország legtöbb folyójának ismét nő a vízhozama az előrejelzett nagy mennyiségű csapadék és az árhullám következtében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában