Megmozdulás

2024.09.26. 13:09

A nyugdíjtörvény ellen tüntetnek a szakszervezetek képviselői

Fotó: Agerpres

Agerpres

Több százan tüntetnek ma délelőtt a munkaügyi minisztérium előtt az új nyugdíjtörvény ellen.
A romániai vasutasok szakszervezeti szövetsége által kezdeményezett megmozduláson más szakszervezetek és civil szervezetek képviselői is részt vesznek. A tüntetők azt skandálják, hogy "Lemondani!", "Szégyelljétek magatokat!", "Tolvajok!", és a kezükben tartott táblákon olyan feliratok olvashatók, mint "A PSD és a PNL ugyanaz az aljasság", "Véget vetünk a nemzetárulásnak, a gazdaság tönkretételének, a korrupciónak", "PSD, PNL, hol van a mi munkánk?", "A nyugdíj nem egy kiváltság, hanem egy jog".
A szervezők szerint az új nyugdíjtörvény kedvez azoknak, akik hosszú időn át és normális munkakörülmények között dolgoztak, és ez idő alatt levont nyugdíjjárulékuk bekerült a társadalombiztosítási költségvetésbe. Azok viszont, akik nehéz munkakörülmények között dolgoztak, vagy fogyatékkal élnek, illetve a kisnyugdíjasok rosszul jártak az új nyugdíjtörvénnyel, mert nem jogosultak a stabilitási pontokra - állítja a Meridian szakszervezeti szövetség.
A tüntetők képviselőiből álló küldöttség a munkaügyi miniszterrel tárgyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában