Választás

2024.09.15. 15:30

A PNL Országos Tanácsa jóváhagyta Nicolae Ciucă államelnök-jelöltségét

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Országos Tanácsa vasárnap jóváhagyta Nicolae Ciucă államelnök-jelöltségét. Lucian Bode, az alakulat főtitkára bejelentette, hogy a döntés egyöntetű volt. Bode azt mondta, ettől a naptól kezdve a pártnak minden erejével azon kell dolgoznia, hogy Nicolae Ciucă megnyerje az elnökválasztásokat.

Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke vasárnap kijelentette, hogy a liberálisok koalícióra szeretnének lépni a jobboldali pártokkal, és hogy a PNL meg tudja nyerni az államfőválasztásokat, és meg is kell nyernie.

"1990 óta a romániaiak mindig is két dolgot akartak: jólétet és szabadságot. Egyesek jólétet ígértek, de nem sok szabadságot. Néhányan pátosszal beszéltek a szabadságról anélkül, hogy képesek lettek volna jólétet teremteni. A PNL, hagyományai révén, megértette, hogy egyik sem létezhet a másik nélkül, hogy a jóléthez vezető út a szabadság, és hogy az igazi szabadság a jóléttől függ; nem élhetsz jólétben, ha nem vagy szabad, és nem lehetsz szabad, ha nem élsz jólétben" – mondta Ciucă, miután a PNL Országos Tanácsa jóváhagyta államelnök-jelöltségét.

Kijelentette, a PNL az egyetlen párt, amelyet nem emészt belülről a populizmus, az önzés, a képmutatás és a hazugságok. "Minket nem szennyeznek be a hazugságok vagy a hiábavaló propaganda, mi erősek vagyunk, bármennyire is mélyen akarnak látni minket egyesek vagy mások, és itt az ideje, hogy megmutassuk mindenkinek a Nemzeti Liberális Párt erejét, jövőképünket, az ország és a nép iránti hűségünket, egy olyan Romániáért érzett tettvágyunkat, amely fejlődik Európában és a világban" – fogalmazott a pártelnök.

Azt is elmondta, a PNL-vel szembeni bizalmatlanság fő oka az, hogy együttműködnek a Szociáldemokrata Párttal. "Nem volt kétségünk afelől, hogy szavazatokat fogunk veszíteni e szövetség miatt" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy jobboldali alakulattal kívántak volna szövetséget alkotni, de annak "politikai éretlensége" lehetetlenné tette az együttműködést. "Egyértelműen kimondom: jobboldali pártokkal szeretnénk koalíciót létrehozni" – mondta Ciucă, majd így folytatta: olyan partnert szeretnének, amely kiszámítható, megbízható, érett és felelősségteljes.

"Várjuk, hogy felnőjenek, hogy megértsék a leckét, amelyet a romániaiak a legutóbbi választásokon feladtak nekik, és biztosítom őket, hogy a Nemzeti Liberális Pártban hosszú távú partnerre találnak van egy nemzeti projekt megvalósításához" – üzente a pártelnök.

Kijelentette, a PNL a legerősebb jobboldali párt, amelyet tagok, aktivisták, források ezrei tesznek erőssé, amely képes megnyerni az elnökválasztást, és meg is kell nyernie azt. "Romániának liberális gondolkodású és értékrendű elnökre van szüksége ebben a rendkívül bonyolult geopolitikai helyzetben, olyan elnökre, aki lojális az emberekhez és az ország érdekeihez, olyan elnökre, aki a fejlesztésre, a beruházásokra, az oktatásra és az egészségügyre helyezi a hangsúlyt, aki nemcsak az országban élő romániaiakhoz szól, hanem a diaszpórában élőkhöz is" – jelentette ki Ciucă.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában