Képviselőház

2024.09.17. 14:09

A tanügyi személyzet a 2026-2027-es tanévvel bezárólag minden októberben szakmai utalványban részesül

Fotó: Camera Deputaților/Facebook

Agerpres

A képviselőház ma döntő házként elfogadta a 2023/87-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet, amelyik kimondja, hogy a pedagógusok és a tanügyi kisegítő személyzet minden év októberében szakmai utalványban részesül, amelyet a következő év októberéig lehet felhasználni.
A képviselők által jóváhagyott módosítások értelmében a szakmai utalvány a 2022/2023-as tanévtől kezdődően a 2026-2027-es tanévvel bezárólag jár a közoktatásban és az állami felsőoktatásban dolgozó pedagógusoknak és kisegítő személyzetnek.
A támogatásokat a 2021-2027-es oktatási és foglalkoztatási operatív program célkitűzéseivel összhangban vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozzák.
A megyei tanfelügyelőségek összeállítják a szakmai utalványok kedvezményezettjeinek listáját a közoktatási és felsőoktatási intézmények adatai alapján. A 2024-es évtől kezdődően a listák összeállításának határideje szeptember 20.
Adrian Câciu beruházásokért és európai projektekért felelős miniszter múlt héten közölte, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén októberben is 1500 lej értékű szakmai utalványt kapnak a pedagógusok, a tanügyi kisegítő személyzet pedig 500 lejes juttatásban fog részesülni.
Hozzátette: szeptember végéig várják az oktatási minisztériumtól a szakmai utalványok kedvezményezettjeinek listáját, és október végéig utalják az 1500, illetve 500 lejt a tanszemélyzet és tanügyi kisegítő személyzet tagjainak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában