Statisztika

2024.09.26. 13:36

Az idei első hét hónapban 0,7 százalékkal csökkent a nagykereskedelmi forgalom Romániában

Fotó: pexels.com

Agerpres

Az idei év első hét hónapjában a nyers adatok szerint 0,7 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 0,5 százalékkal csökkent a nagykereskedelmi forgalom (a gépjárművek és motorkerékpárok értékesítése nélkül) 2023 ugyanezen időszakához képest - derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) ma közzétett adataiból.
A nyers adatok szerinti csökkenéshez elsősorban a mezőgazdasági nyersanyagok és élő állatok nagykereskedelmének 10,7 százalékos, az ügynöki nagykereskedelem 8,9 százalékos, az élelmiszerektől eltérő fogyasztási cikkek nagykereskedelmének 7,6 százalékos, illetve az élelmiszerek, italok és dohánytermékek nagykereskedelmének 1,3 százalékos visszaesése járult hozzá. Ezzel szemben növekedést regisztráltak a nem szakosodott nagykereskedelem (+15,2 százalék), az egyéb termékek nagykereskedelme (+7,6 százalék), a számítástechnikai és távközlési berendezések nagykereskedelme (+6,6 százalék), illetve az egyéb gépek, berendezések és felszerelések nagykereskedelmének (+4,3 százalék) ágazatában.
Júniushoz viszonyítva júliusban a nyers adatok szerint 14 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 0,3 százalékkal nőtt a nagykereskedelmi forgalom. Tavaly júliushoz mérten a nyers adatok szerint 2,4 százalékos, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 2,2 százalékos növekedésről számolt be az INS.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában