Határozattervezet

2 órája

Az RCA-díjak befagyasztásának meghosszabbítását javasolják a hatóságok

Fotó: Illusztráció

Agerpres

Közzétett hétfőn a pénzügyminisztérium egy határozattervezetet, amelyben az illetékes hatóságok javasolják, hogy hosszabbítsák meg december 31-ig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) árának befagyasztását.
Az RCA árának befagyasztásáról szóló korábbi határozat - amely a 6,8 százalékos inflációval megnövelt 2023. februári szinten rögzíti az árakat - szeptember 30-án hatályát veszti, és a tervezet kezdeményezői szerint indokolt az intézkedés meghosszabbítása az év végéig.
Azzal érvelnek, hogy a gépjármű-felelősségbiztosítások piacát továbbra is a kereslet és a kínálat súlyos egyensúlytalansága jellemzi, és ha a jelenleg érvényben levő intézkedés a hónap végén hatályát veszti, az jelentős nyomást gyakorolhat az árakra. Ugyanakkor folyamatban van egy sor olyan jogszabály-módosító javaslat elfogadása, amelyek a piaci egyensúlytalanságok felszámolását célozzák - magyarázták a dokumentumban, hozzátéve, hogy a biztosítók pénzügyi helyzete jelenleg stabil, valamennyi társaság fizetőképes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában