Beruházás

2024.09.17. 17:59

Ciolacu: Fontos lépéseket tett a koalíció a nagyipar állami támogatási programjának véglegesítése felé

Fotó: gov.ro

Agerpres

A mai koalíciós ülésen "fontos lépéseket tettek" a feldolgozóipari stratégiai nagyberuházások, valamint a romániai nagyipar - kohászat, vasipar és vegyipar - állami támogatási programjának véglegesítése felé - közölte a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu egy Facebook-bejegyzésben azt írta, a feldolgozóipari stratégiai beruházási terv 500 millió eurós állami támogatást irányoz elő és adókedvezményekben részesítené a 150 millió eurónál nagyobb értékű beruházásokat, amelyek legalább 250 munkahelyet teremtenek, és olyan régiókban valósulnak meg, ahol az egy főre jutó GDP nem éri el az országos átlagot. A nagyipart támogató országos program keretében hat év alatt 1 milliárd euróval támogatnák a termelési folyamatok dekarbonizációját és energiahatékonyságuk növelését - magyarázta.
A kormányfő szerint emellett 1,25 milliárd lej támogatásban részesülhet 15 olyan vállalat, amely ipari nyersanyagok - csövek, profilok, alumínium, réz stb. - előállítása terén hajt végre beruházásokat.
A koalíciós pártok ülése a Victoria-palotában zajlik. A Nemzeti Liberális Pártot Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareş Bogdan, Dan Motreanu és Alina Gorghiu képviseli az egyeztetésen, a Szociáldemokrata Párt részéről Marcel Ciolacu mellett Sorin Grindeanu és Alfred Simonis és mások vannak jelen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában