Árvíz

3 órája

Harmadfokú árvízvédelmi készültség lesz érvényben hétfő éjféltől Galac és Vaslui megye folyóin

Harmadfokú (vörös jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) hétfő éjféltől kedden 10 óráig Galac és Vaslui megye folyóin.

Forrás: Adevarul

Agerpres

A hidrológusok előrejelzése szerint a Bârlad, a Prut és a Szeret vízgyűjtőterületén lévő folyóvizek lépnek ki a medrükből.

Az INHGA közleménye szerint hétfőn déltől 23 óráig másodfokú árvízvédelmi készültség lesz érvényben a következő folyókon: Maros, Feketeügy, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Prahova és Bodza.

Emellett vasárnap déltől hétfőn délig elsőfokú árvízvédelmi készültség lesz érvényben a következő folyókon: Visó, Iza, Lápos, Túr, Nagy-Szamos, Kis-Szamos, Kraszna, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Aranyos, Béga és Temes.

Az INHGA emlékeztetett arra, hogy a harmadfokú árvízvédelmi készültség különleges intézkedéseket – a lakosság evakuálását, a hidak és utak használatának korlátozását – tehet szükségessé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában