Szenátorjelölt

2024.09.17. 13:08

Nem tárgyal a PNL arról a lehetőségről, hogy Klaus Iohannis felkerüljön a parlamenti jelöltlistáinkra

Fotó: Adrian Cozma/Facebook

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője, Adrian Cozma szerint a párt vezető testületei nem tárgyaltak arról, hogy Klaus Iohannis felkerüljön a liberálisok parlamenti jelöltlistáira.
A parlamentben nyilatkozó politikust arról kérdezték kedden az újságírók: látja-e annak lehetőségét, hogy az államfő még mandátuma lejárta előtt lemondjon, és a PNL szenátorjelöltjeinek listavezetője legyen, illetve megvitatták-e ezt a forgatókönyvet a pártban.
Cosma kijelentette, hogy erről a lehetőségről nem tárgyaltak a pártban. Beszámolója szerint a PNL húsz megyei szervezete már véglegesítette a jelöltlistáját, és Klaus Iohannis egyiken sem szerepel. "Nem tudom, honnan származik ez az információ, de azt biztosan állíthatom: nem beszéltünk arról a lehetőségről, hogy az államfő induljon a parlamenti választásokon" - nyilatkozta a képviselő.
Hozzátette, ha Klaus Iohannis akarja, a PNL felveheti a parlamenti jelöltlistáira, de ezt előbb meg kell vitatni a pártban. "Ám a pártban ez nem téma" - szögezte le. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában