Bűncselekmény

3 órája

SGR-utalványokkal való csalás gyanújával zajlanak házkutatások Bukarestben

Forrás: szekelyhon.ro

Fotó: Illusztráció

Agerpres

A betétdíjas visszaváltási rendszerben (SGR) kibocsátott utalványokkal való csalás gyanújával öt házkutatást tartanak ma Bukarestben a román rendőrség gazdasági bűncselekményeket kivizsgáló osztályának munkatársai az első kerületi bírósági ügyészség irányításával.
A gyanú szerint idén július és szeptember között több személy sokszorosított SGR-utalványokat számolt el illegálisan egy élelmiszer-üzletláncnál - tájékoztatott a rendőrség. A közlemény szerint a hamis utalványokkal 300 ezer lej kárt okoztak az érintett gazdasági társaságnak.
Az ügyben csalás, magánokirat-hamisítás és hamisított okirat tudatos felhasználásának gyanújával vizsgálódnak.
A vonatkozó jogszabályok szerint a fogyasztóknak betétdíjat kell fizetniük, ha elsődleges csomagolóanyagba - pillepalack, üveg vagy alumíniumdoboz - csomagolt terméket vásárolnak, a kereskedőknek pedig kötelességük visszafizetni ezt az összeget, amikor a vásárló leadja a visszaváltható csomagolást. A betétdíj összegét utalvány formájában kapják meg a fogyasztók, amelyet készpénzre válthatnak vagy később levásárolhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában