Munkálatok

2 órája

Az OMV Petrom képviselője szerint már jövőre elkezdődhet a Neptun Deep földgázmező kitermelése

Fotó: Dreamstime.com

Agerpres

A tervek szerint halad a fekete-tengeri Neptun Deep beruházás megvalósítása, 2025-ben elkezdheti a fúrásokat az első szonda - jelentette ki egy mai konferencián Cristian Hubati, az OMV Petrom feltárásért és termelésért felelős igazgatóságának tagja.
Az osztrák vállalat képviselője elmondta, hogy már az idei év közepén elkezdték Indonéziában legyártani az első tengeri földgázkitermelő platform vízfelszín fölötti részét, és a létesítmény talapzatának legyártása is folyamatban van Olaszországban. Emellett Romániában is beindultak szeptemberben a gázkezelő és mérőállomás munkálatai - sorolta Hubati, aki arra számít, hogy jövőre elkezdheti a fekete-tengeri fúrásokat az OVM Petrom első szondája.
A földgázkitermelés beindulásával a vállalat képviselője szerint a gáz részaránya Románia energiamixében 2030-ra 25 százalékkal nő. "Úgy vélem, hogy a gáznak a következő 10-15-20 évben lesz jövője Romániában" - jelentette ki.
Az OMV Petrom a Romgaz állami vállalattal közösen közel négymilliárd eurót fektet be a fekete-tengeri Neptun Deep földgázmező kitermelésébe. A tenger talapzatából becslések szerint mintegy 100 milliárd köbméter földgáz hozható felszínre. Ez a mennyiség a körülbelül 4,3 millió hazai háztartás jelenlegi éves földgázigényének a 30-szorosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában