ANM

7 órája

Felmelegszik az idő ezen a héten, jövő héten lehűlésre lehet számítani

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Országszerte felmelegedés várható a következő napokban, a Bánságban 21 Celsius-fok is lehet, jövő héten azonban fokozatosan lehűl az idő; esőre október utolsó és november első napjaiban lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 21. és november 3. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.
A hétfői prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban az előttünk álló héten 17-18 fok körül alakul a nappali csúcsértékek regionális átlaga, éjszaka mínusz 1 és plusz 5 fok közötti értékek várhatók. Jövő héten fokozatosan lehűl az idő, a maximumok 11-13 fok, a minimumok 1-2 fok körül alakulnak. Esőre október utolsó és november első napjaiban lehet számítani.
A Bánságban és Körösvidéken ezen a héten a hétfői 18 fokról fokozatosan 21 fokig nő a nappali csúcsértékek regionális átlaga, éjszaka 3-7 fokig hűl le a levegő. Jövő héten itt is lehűlés veszi kezdetét, a maximumok nem haladják meg a 13-14 fokot, éjszaka 3-4 Celsius-fok körüli értékek várhatók. Esőre október végén és november elején lehet számítani.
A vizsgált időszakban a hegyekben fokozatosan csökkenni fog a hőmérséklet, míg október 22-én, kedden 14 fok körül alakul az átlagos csúcshőmérséklet, jövő hét végére ez alig éri el az 5 Celsius-fokot. A minimumok átlaga a kezdeti 5 fokról november elejére mínusz 1 fokig csökken. A csapadék kialakulásának esélye október 30-a után lesz nagyobb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában