Máramaros megye

3 órája

Lehoztak a hegyimentők a Máramarosi-havasokból négy ukrán állampolgárt; egy ötödik megmentése folyamatban van

Forrás: Salvamont Maramures

Agerpres

Egy határrendészekből és hegyimentőkből álló csapat hétfőn lehozott a hegyekből négy eltévedt ukrán férfit, akik a Máramarosi-havasokon keresztül szöktek át Ukrajnából Romániába.
Dan Benga, a Máramaros megyei Salvamont vezetője szerint a mentési akciót nehezítették a rossz időjárási körülmények, figyelembe véve, hogy a hegyekben hevesen havazott és nagy erővel fújt a szél. A 37, 25 és 21 éves férfiaknak nem voltak egészségügyi problémáik, és miután enni és inni adtak nekik, lehozták őket a hegy lábához, és átadták az illetékes hatóságoknak. Benga szerint az ukrán férfiak már néhány napja úton voltak, és a mentőcsapatok hajnali 2 órakor találtak rájuk.
A szóvivő elmondta, hogy folyamatban van egy ötödik ukrán állampolgár megmentése. A 34 éves szívbeteg férfira kimerült, és deszhidratált állapotban talált rá a keresésére indult mentőcsapat. Az ukrán állampolgárt gyalogosan viszik le a hegyről, mivel a rossz időjárási körülmények miatt helikopter nem vethető be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában