Vakáció

3 órája

Megrohamozzák a turisták a Prahova völgyi üdülőhelyeket az őszi vakáció idején

Forrás: Prima News

Agerpres

A Travelminit.ro szálláskereső oldal pénteken közölt adatai szerint a Prahova völgyi üdülőhelyek a legnépszerűbb turistacélpontok közé tartoznak a hétfőn kezdődő egyhetes őszi szünidő idején.

A szállásfoglalások toplistáját Brassó vezeti, majd Bukarest, Sinaia, Nagyszeben, Brassó Pojána, Kolozsvár, Nagyvárad, Püspökfürdő, Szováta és Törcsvár következik. A turisták zöme legtöbb három éjszakára foglalt szállást.

Az árak nőttek a múlt év azonos időszakához képest: a szállás egy éjszakára egy egygyermekes család számára 2023-ban átlagban 388 lejbe került, most 453 lej, ami 17 százalékos növekedést jelent. Egy kétgyermekes családtól 2023-ban átlagban 498 lejt kértek, jelenleg az átlagár 518 lej, ami 4 százalékos növekedést jelent.

A múlt évhez képest változtak a turisták preferenciái: míg 2023-ban a panziókat részesítették előnyben, idén inkább a hoteleket (36 százalék a szállodák aránya, 28 százalék a panzióké) választották. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában