ANM

3 órája

Változékony időjárás várható a következő két hétben, a hegyekben éjszakai fagy is lehetséges

Agerpres

Langyos és hűvösebb őszi napok váltogatják egymást a következő két hétben - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 28-áig érvényes előrejelzéséből.
A hétfőn közzétett prognózis szerint Bánságban a következő napokban a hétfői 20 fokról fokozatosan csökken a hőmérséklet nappali csúcsértékének átlaga, október 18-20. között már nem lesz melegebb 16 foknál. Néhány nappal később ismét felmelegszik az idő, 22-23-án már 19 fokot mutatnak majd a hőmérők a legmelegebb órákban, majd 24-étől újabb lehűlés kezdődik. Az éjszakai értékek is csökkennek a következő napokban, október 17-én hajnalban 4 fokra kell számítani, majd a következő hét végén 6-7 fokra. Esőre inkább a jövő héten van kilátás.
Körösvidéken viszonylag stabil, 16-17 fok körüli maximumokra számíthatunk, az éjszakai hőmérsékletek viszont jelentősen csökkennek, és a hétfőn mért 7 fokról október 17-19-ére 2-3 fokra süllyednek. A jövő hét kezdete felmelegedést hoz, 19 fok is lehet koradélután és 6 fok pirkadatkor, de utána ismét lehűlés várható. Csapadék a hét első két napján, majd október 22. után valószínű.
Erdélyben október 19-éig fokozatosan hűl le a levegő, a nappali csúcsértékek a 13 fokos átlagig süllyednek, az éjszakák pedig fagyokat hoznak. Utána három napig felmelegedés várható, majd ingadozóvá válik a hőmérséklet, 13 és 18 fok közötti maximumokkal, 1 és 6 fok közötti minimumokkal. Enyhe esőre hétfőn és kedden, majd október 22-e után van kilátás.
Máramarosban október 23-áig felmelegedést jósolnak a meteorológusok, 17 fokos nappali csúcsérték-átlagokkal, amelyek a második héten 13-15 fokra csökkennek. Pirkadatkor viszont egyre hidegebb lesz, a hét végén fagypontig süllyed a hőmérő higanyszála, és jövő héten sem lesz melegebb 3-5 foknál éjszakánként. Október 22-e után ebben a régióban is csapadékosra fordulhat az idő.
A hegyekben a következő napokban átlagban 7 fokos nappali maximumok és 2 fokos éjszakai minimumok várhatók. A következő hét elején néhány melegebb nap várható 11-12 fokos csúcsértékekkel, de utána ismét lehűlés következik, és október 19-én a hajnali órákban mínusz 2 fok is lehet. Utána kissé enyhül az éjszakai hideg, de nem haladja meg a 3 fokot a hőmérséklet. Csapadékra inkább október 15-17., 20-22. és 25-27. lehet kell számítani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában