Rendőrség

3 órája

Vélhetően az apjukkal vannak az eltűntnek nyilvánított Hunyad megyei gyerekek

Agerpres

A hétfőn délután eltűntnek nyilvánított három szentandrási gyerek apja jelezte a hatóságoknak, hogy a kiskorúak vele vannak - tájékoztatott csütörtökön a Hunyad megyei rendőrség.
A közlemény szerint a rendőröknek az éjszaka folyamán sikerült felvenni a kapcsolatot a férfivel, és dolgoznak a tartózkodási helyének azonosításán.
Bogdan Niţu rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a hatóságok prioritásként kezelik ezt az ügyet.
A három - 7, 9 és 11 éves - szentandrási gyermeket harmadik napja keresik a hatóságok. A bébiszitter hétfő délután értesítette az apát, hogy nem találja őket. A férfi ezután értesítette a rendőrséget a gyerekek eltűnéséről.
A hatóságok a keresést a szomszédos megyékre is kiterjesztették, ugyanakkor arra kérték a lakosságot, hogy ha információval rendelkeznek a gyermekek hollétéről, hívják a rendőrséget a 112-es egységes segélyhívószámon.
A keresésben a csendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai is részt vesznek, nyomkövető kutyákat is bevetettek.
Az ügyészség is nyomozást indított az ügyben jogellenes fogvatartás gyanújával.
A három gyermek szülei régóta konfliktusban állnak egymással, az elmúlt két évben pereskedtek a bíróságon a szülői felügyeleti jog gyakorlásáért. Kedden délután megjelent a közösségi médiában egy videófelvétel, amelyen a gyermekek azt állítják, hogy az apjukkal akarnak maradni. A rendőrség vizsgálja a felvétel eredetiségét, illetve azt, hogy tartalmaz-e olyan elemeket, amelyek segíthetnek a három kiskorú megtalálásában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában