Kézilabda

2024.09.17. 13:54

Villámrajtot vett Zsilvásárhelyen a VSK

Fotó: Facebook/CSM Oradea - Handbal Masculin

Jósa Attila

Fölényes győzelemmel debütáltak a Nagyváradi VSK férfi kézilabdázói a másodosztályú pontvadászat új idényének első fordulójában. A bajnokságot Zsilvásárhelyen indította a piros-kék alakulat, ahol a helyi Constantin Brâncuși CSU csapatával találkozott. Mint arról korábbi lapszámunkban már írtunk, a Román Kézilabda-szövetség idén is felajánlotta a váradiaknak az élvonalbeli szereplés lehetőségét az alexandriai kézilabdázók visszalépése miatt, de a váradi klub vezetősége végül nem élt ezzel az eséllyel. A döntéssel kapcsolatban Șerban Sere, a VSK elnöke lapunknak elmondta, olyan őrületes összegek repkednek a Bölények Ligájában, hogy egy több százezer eurós költségvetés sem jelentene garanciát a bentmaradásra.

Cosmin Liberț és Dan Pițigoi edzők ilyen előzmények mellett is jól felkészültek az idényre, Zsilvásárhelyen végig uralták a meccset és 17 gólos különbséggel, 39–22-re nyertek. A VSK legjobb góllövője Albert Vizitiu volt 10 góllal, Paul Oarga és Adrian Urda 7-7, Marius Negru és Ianus Dumitrescu pedig 4 gólt szerzett. A második fordulóban a váradiak szeptember 22-én, vasárnap 18.30-tól hazai pályán játszanak a Krajovai Universitatea ellen. A mérkőzést az Antonio Alexe Sportcsarnokban rendezik, a nézők számára a belépés ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!