Vizsgálat is indult

2019.12.30. 14:38

Elejtett szarvassal „menőzött”, nem lett jó vége

Nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában, hogy egy Bihar megyei fiatal lány egy szarvas lelövését ünneplő fotót tett közszemlére.

A Felsőmezős községhez tartozó felsőfeketevölgyi fiatal lány egy barátnője társaságában pózol a lelőtt állat mellett, s ez nem csak az internetezők sokaságának dühét váltotta ki, de a rendőrség figyelmét is felkeltette. R. T. pénteken este adta közre a felvételt, melyen az állat egy, a kisszedresi erdészethez tartozó Nissan Navara terepjáró rakterén fekszik. Az állatvédők szerint „nincs semmi menő” abban, hogy egy ilyen képet tett közzé, ugyanakkor megkérdőjelezik, hogy a vadászat legális körülmények között zajlott-e a trófeát jelentő agancsért. A rendőrség érdeklődése nyomán a vadászatban résztvevők bemutattak egy, a kisszedresi erdészet által kiadott vadászati engedélyt, ami szerintük feljogosította őket a szarvas kilövésére. A dokumentumot lefoglalták a nyomozás idejére, amikor kiderítik, hogy az valóban a lelőtt állat kategóriájára és a megadott vadászati idényre vonatkozik-e. A lány a képet azóta törölte közösségi oldaláról.

(Borítókép: illusztráció)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!