Közlemény

2024.09.10. 07:12

Fedezzük fel a repülés varázsát a 18. Hőlégballon Parádén!

Szeptember 27–29. között ismét különleges élményben lehet részünk a Maros megyei Nyárádköszvényesen (Mătrici), hiszen itt szervezik meg Románia legrégebbi és legnagyobb hőlégballon parádéját, mely immár 18. alkalommal szólítja meg a családokat.

Sajtóközlemény

Repüljünk a felhők között!

A Hőlégballon Parádé fő attrakciója a repülés élménye, amelyre többféleképpen is lehetőség nyílik:

Sétarepülés hőlégballonnal: A sétarepülés során a magasból csodálhatjuk meg a festői őszi tájat. A sétarepülés ára 800 lej/fő, amelyből 300 lejt előlegként kell befizetni online, a fennmaradó összeget pedig a helyszínen, készpénzben. Regisztrációs űrlap itt!

Függeszkedő repülés: a függeszkedő repülés ideális választás azok számára, akik először próbálnák ki ezt a sportot. Ebben az esetben a ballon csak felemelkedik egy meghatározott magasságig, anélkül, hogy szabadon repülne. 
Regisztrálni ezen a linken lehetséges.

Az időjárás jelentősége – Miért fontos a regisztráció?

A hőlégballonos repülés egy különleges sport, amely nagymértékben függ az időjárási körülményektől. A szél, a hőmérséklet és a légköri viszonyok mind befolyásolják, hogy a ballonok biztonságosan fel tudnak-e szállni. A sikeres felszállás feltételei: enyhe szél, amely segíti a ballon irányítását, de nem veszélyezteti a stabilitást, valamint mérsékelt hőmérséklet, amely biztosítja a hőlégballon megfelelő működését. Mindezek mellett fontos a ballon terhelhetősége is, hiszen minden ballon csak egy bizonyos súlyig képes repülni. Ezért van szükség az előzetes regisztrációra és a repülések időzítésének pontos tervezésére.

A Hőlégballon Parádé három napja alatt hat időpontban lehet sétarepülni, pontos időpontokat a regisztráció során választhatnak az érdeklődők. 

Jegyek és programok – Élmények földön és levegőben

A rendezvényre nem csak azoknak érdemes ellátogatniuk, akik repülni szeretnének: a földről nézve is lenyűgöző, ahogyan egyszerre több színes ballon a magasba emelkedik. A látvány mellett azonban számos szórakoztató programmal várjuk a látogatókat. 

Jegyvásárlás
Elővételben már most megvásárolhatjuk a belépőt online:
Online jegyvásárlás

Fesztiválbérlet: 40 lej

Napi jegy – péntek: 15 lej

Napi jegy – szombat vagy vasárnap: 25 lej
A parkolásra külön jegyet szükséges váltani, amely egyszeri belépést biztosít a gépjármű számára.

Szombati programok – 2024. szeptember 28.

A szombati nap már délben elkezdődik a kulturális programokkal. 13:00 órától a Bekecs néptáncegyüttes lép színpadra. Ezt követően, 14:00 órától a humoré a főszerep, hiszen Mister Nicu szórakoztatja a nézőket egy interaktív, humoros előadással, amely minden bizonnyal mosolyt csal majd a gyerekek arcára. Délután 16:00 órától a Kőszínház társulata mutatja be a közismert népmesén alapuló „Kőleves” című zenés játékot.

Az esti programok során a zene kedvelői is megtalálják a számításukat. 19:00 és 20:15 között Románia egyik legismertebb rockzenekara, a Compact lép színpadra. A több mint 40 éves múltra visszatekintő zenekar olyan ikonikus dalokkal vált híressé, mint a „Fata din vis” és a „Cântec pentru prieteni”.

Az este fénypontjaként pedig 21:00 órától a magyar rockzene két kiemelkedő alakja, Rudán Joe és Varga Miklós ad különleges koncertet. Rudán Joe, a Pokolgép egykori énekese, a P. Mobil és a Dinamit zenekarok tagja, míg Varga Miklós az „István, a király” című rockopera ikonikus címszereplője.

Vasárnapi programok – 2024. szeptember 29.

A vasárnap is bővelkedik izgalmas programokban. 14:15 órától a gyermekeké a színpad, amikor a Krampusz, azaz Kádár Zoltán János tart egy vidám, interaktív előadást, amelyben a legkisebbek is aktívan részt vehetnek.

A délutáni programban a gyerekek és családok számára különleges zenés gyerekműsorral készül a Trupa Marili, akik 17:30 és 18:30 között szórakoztatják a közönséget.

18:30 és 19:30 között a román indie folk színtér kiemelkedő formációja, Mano & Gregor lép színpadra. A zenekar a folk zene egyszerűségét és tisztaságát ötvözi modern hangzással. Ismertebb daluk, a „Warm freeze” egy román-magyar szerelmi történetet dolgoz fel, szimbolizálva a két kultúra közötti együttélést.

A Hőlégballon Parádé hétvégéjének méltó lezárásaként, 20 órától a Slágerebbje lép színpadra, ismert és közkedvelt dallamokkal szórakoztatva a közönséget.

Ne hagyd ki Románia legnagyobb hőlégballon parádéját szeptember 27–29. között, Nyárádköszvényesen!

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon: 18. Hőlégballon Parádé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában