Kék hírek

2024.07.06. 13:44

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön 111 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 43.845 lej. Továbbá elvettek hat jogosítványt is. Gyorshajtás miatt 40 büntetést osztottak ki, 10-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt nem kijelölt helyen való megállásért, egyet ittas vezetésért és 14-et egyéb kihágásokért. 

Ittasan. A rendőrség elfogott július 4-én, reggel 8.18 órakor Margittán egy 55 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,45 mg/l volt. Eljárás indult ellene. 

Jogosítvány nélkül. Nagyváradon fogott el a rendőrség július 4-én, este 20.43 órakor egy 16 éves helyi fiatalembert, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. Az ügyben eljárást indítottak. 

Letartóztatások. Letartóztattak július 4-én egy 24 éves váradi férfit, akit három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek nagyon veszélyes drogokkal való kereskedelem miatt. Szintén aznap egy 34 éves belényesújlaki férfit is letartóztattak, őt a zilahi bíróság 1 év, 8 hónap és 20 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogosítvány nélküli járművezetés miatt. Mindkét férfi a nagyváradi börtönben tölti le a büntetését. 

Baleset. A tenkei rendőrséget július 4-én, délelőtt 9.14 órakor riasztották, hogy közúti baleset történt. Kiderült, hogy aznap 9 óra körül egy 52 éves férfi egy traktorral haladt a 97-es jelzésű községi úton, Bélkalocsán (Călacea), s egyelőre ismeretlen okok miatt elveszítette az uralmát a jármű irányítása felett s egy ház kapujának ütközött. Kiderült, hogy a férfinak nincs jogosítványa. A traktoros megsérült, kórházba szállították. Az ügyben vizsgálat zajlik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!