Rendőrség

2021.10.08. 10:00

Új vezetője van a helyi rendőrségnek

Fotó: Rendőrség

A 39 éves Samuel Milian személyében október 7-től új ügyvezető igazgatója van a Nagyváradi Helyi Rendőrségnek. A tisztség augusztusban maradt üresen, miután Cristian Beletechi addigi igazgató lemondott. A versenyvizsga szeptember 29-én zajlott, és Milian volt az egyetlen a jelentkezők közül, aki 70 pont feletti eredményt ért el, ami a minimális pontmennyiség volt ahhoz, hogy a jelentkező bejusson a második fordulóba.

Az interjúra október 5-én került sor, amelyen Milian 81,6 pontot ért el. Samuel Milian jogot végzett a bukaresti „Alexandru Ioan Cuza” Rendőrakadémián. 2008-tól dolgozik a helyi közigazgatásban, akkor Vizesgyán község jegyzője volt. 2013-ban Ausztriába költözött, ahonnan 2019-ben tért haza, és a Román Közúti Hatóság (ARR) területi ügynökségének a vezetője volt 2020 decemberéig. Azt követően Florin Birta, Nagyvárad polgármesterének a tanácsadója volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában