Felújítás

2024.04.09. 16:26

Nyár elejére befejeződnek a munkálatok a Petőfi-parkban

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A város egyik legrégebbi, 2,4 hektáron elterülő parkjának korszerűsítése során pihenőtereket, kávézót és cukrászdát, egy japánkertet, egy lugasos részt, okospadokat, játszóteret, kerékpártárolókat és modern illemhelyeket alakítanak ki. „A kávézó-cukrászda területe körkörösen elhelyezett porfírkőburkolatot kapott, ennek a területnek a szélére padok kerülnek. Elkészültek a játszótéri részek alapjai, a következőkben a játékokat és a tartánburkolatot helyezik ki. A porfírburkolatú terek 85 százalékban elkészültek, a nyár elején már birtokba vehetik a váradiak a parkot” – nyilatkozta Marcel Dragoș alpolgármester.

A kávézó területét négy sétányról lehet majd megközelíteni. A japánkert helyén elvégezték az ásási munkálatokat és kihelyezték a járdaszegélyeket. Ezek mellett kialakították a szabadtéri fitneszgépek helyszínét is. A modern, automata illemhely már a helyére került és rákötötték a villany- és szennyvízhálózatra. Most fejeződik be a porfírburkolatok elhelyezése a sétányokon, a következő időszakban előkészítik az árkokat az öntözőrendszernek, valamint kiöntik a LED-égős villanyoszlopok alapjait. Végezetül a földes területeket füvesítik. Minden beavatkozást úgy terveztek meg, hogy ne változtassa meg a park történelmi jellegét. A park területén végzett beavatkozások és felújítások nem érintik károsan az itt található fákat, áll a városháza közleményében.

Ahogy már korábban megírtuk, a tavaly nyáron elkezdett munkálatok során helyreállítják és szabványosítják a park ösvényeit és lépcsőit, vendéglátóhelyet és teraszt építenek, helyreállítják a támfalakat és a pergola területét, átalakítják, illetve felújítják a japánkertben lévő szökőkutat és a játszóteret, átalakítják a zöldövezeteket és új növényeket telepítenek, lebontják a park területén lévő építményeket, és megoldják a csapadékvíz-elvezetést. A korszerűsítés során nemcsak a közvilágítás újul meg, de térfigyelő kamerákat is kihelyeznek, automatikusan működő öntözőrendszerrel is ellátják a parkot, továbbá új köztéri bútorzat – padok, szemetesládák –, tájékoztató táblák, kerékpártartó és modern, öntisztító rendszerű mosdó is lesz ott. A munkálatokat a Dumexim cég végzi, a szerződés értéke 7 millió lej áfa nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában