Programajánló

2024.07.19. 09:48

Filmvetítés a múzeumkertben

Fotó: Alexandru Nițescu

A Tipografia de idei elnevezésű programsorozat keretében ismét filmvetítéseket szerveznek a nagyváradi Körösvidéki Múzeum kertjében. A július 27–28. közötti Körösvidéki Múzeum Kollokviumának égisze alatt tartott Muzefilm-vetítésekre Vlad Logigan, Magda Catone, Irina Rădulescu, Nicodim Ungureanu színészek, Ştefan Pătraşcu és Cătălin Saizescu rendezők, valamint Carmen Tripăduş, a La Snagov producere érkezik Váradra. A két estén egy rövid előadást követően filmvetítésre, majd pedig közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket.

Július 27-én, szombaton 20.30 órától Cătălin Saizescu Visul (Az álom) című filmjét vetítik. Saizescu vígjátékában egy vidéki színész álmai szertefoszlani látszanak, míg a körülötte élők vagy a rabok álmai, akikkel végül színházi előadást rendez, egyre közelebb látszanak kerülni a beteljesüléshez.

Július 28-án, vasárnap 20.30 órától Cristian Comeaga La Snagov című drámáját vetítik. A filmben „egy maroknyi befolyásos személyiség egy, a nagyok és hatalmasok számára fenntartott »paradicsomban«, a sokak szeme elől elrejtve, az ország lehetséges jövőbeli elnökének megválasztását készíti elő, egy olyan elnökét, akit sokan remény, bizalmatlanság és lemondás egyvelegével várnak” – olvasható az alkotás leírásában. A filmvetítésekre a belépés ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában