Jótékonyság

2024.07.02. 17:27

Segítséget kérnek egy tűzkárosult család számára

Tűz keletkezett egy családi háznál Biharpüspökiben hétfő délután. Egy, a családhoz közel álló személy összefogásra hívja fel a figyelmet a közösségi médiában.

Forrás: Facebook/Zsolt Nagy

Törő Enikő

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) hétfő délután számolt be a tűzesetről, melynek során személyi sérülés szerencsére nem történt, de súlyos anyagi kár keletkezett. Az ISU-hoz hétfő délután 17.03 órakor érkezett a bejelentés, öt tűzoltókocsival mentek ki a helyszínre rohammentősök kíséretében. A kiérkezésükkor a ház melléképülete és tetője égett, hatalmas lángokkal és füsttel. A tüzet sikerült megfékezni, így az nem terjedt át a ház többi helyiségére és a két szomszédos épületre. Az ISU hivatalosan egyelőre nem tudatta a sajtóval a tűz keletkezésének okát. 

Forrás: Facebook/Zsolt Nagy

A keddi nap folyamán a tűzkárosult család egyik ismerőse, Nagy Zsolt bejegyzést tett közzé a közösségi médiában, melyben arra kéri a helyieket és a jóakarókat, hogy segítsenek, s a tűz okát is közölte. Fotókat is mellékelt, melyeken jól látszik, hogy hatalmas kár keletkezett. A bejegyzés egy részlete: „Hétfő délután Püspökiben, a folyamatos áramkimaradások következtében és egy rövidzárlat következményeképp porig égett Diószegi Ferencz és Diószegi Irénke otthona. Egy élet munkája 30 perc alatt vált a lángok martalékává, ami megmaradt, azt pedig 30.000 liter víz tette végleg tönkre. A segítségeteket szeretném kérni, nem feltétlen anyagi formában, hanem kétkezi munkára, elsősorban egy szakértő ács segítségére lenne szükségünk, aki nem sajnálna szabadidejéből és szakmai tudásából áldozni, és újraépítené a tetőszerkezetet. A későbbi munkafázisokhoz, a hőszigeteléshez, a burkoláshoz is hasonló szakértő segítségre lesz szükségünk, szükségük. Egy kis közösségi összefogással szeretnénk segíteni feldolgozni ezt a tragédiát, és elviselhetőbbé tenni hátralévő nyugdíjas éveit ennek a két csupaszív embernek.”

Aki teheti, és szeretne segíteni a családnak, hívja a 0752-124-282-es telefonszámot.

Forrás: Facebook/Zsolt Nagy

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában