Beszámoló

2024.07.03. 08:51

Sóvám-ünnepségek zajlottak Réven

BN-összeállítás

Ötvennegyedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén Réven a Sóvám-ünnepségeket. A rendezvény kiállításmegnyitóval indult. Sokan várták szombat délután fél hatkor a sóval megrakott tutaj érkezését a révi szoros bejáratánál, az új hídnál. A fuvarozott sóért járó vámot Dorel Cosma polgármester szedte be, majd a futballpályán felállított színpadon Czeglédi Gyula hajdúszoboszlói polgármesterrel hivatalosan is megnyitották a rendezvényt, illetve Ovi D. Pop Határok nélkül című fotótárlatát a sportteremben. A helyi polgármester külön köszöntötte a hajdúszoboszlói, felsőpakonyi, révfülöpi valamint a székkutasi vendégeket. A szombati nap a község amatőr tánccsoportjainak a fellépésével folytatódott, őket Otilia Haragos Seghedi és Stangaciu követte, majd szabadtéri diszkóval zárult az est. A helyi és a testvértelepülések önkormányzatainak a képviselői, a magyarországi küldöttségek tagjai este közös vacsorán találkoztak. Vasárnap gyönyörű időre ébredtek a vendégek és a réviek. Reggel kilenc órakor a helyi polgármesteri hivatal csapata mellett még négy csapat – köztük a székkutasi, hajdúszoboszlói, révfülöpi testvértelepülés csapata – főzték a babgulyást, a körömpörköltet, így délre már sorra kóstolgathatták a kilátogatók az ínyencségeket.

 

Délben a Sebes-Körös menti településekről érkezett amatőr néptánccsoportok felvonulását a révi és a testvértelepülések elöljárói mellett Ilie Bolojan megyei tanácselnök, Arina Moș szenátor, Szabó Ödön parlamenti képviselő vezették. A színpadon Dorel Cosma köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy János pakonyi polgármester, Rostás Péter székkutasi alpolgármester, Kondor Géza révfülöpi polgármester, Szabó Ödön képviselő és Lévay Enikő, a hajdúszoboszlói TDM vezetője tolmácsolta jókívánságait a révieknek. Ezt követően 54 postagalambot engedtek fel az 54. alkalommal megrendezett Sóvám-ünnepségek tiszteletére. Este hét óráig a Sebes-Körös menti népi amatőr együttesek szórakoztatták a nagyérdeműt, közben négy órakor kiosztották a legjobb főzőcsapatoknak járó díjakat. A zsűri döntése alapján a verseny első helyezettje a révi csapat lett. Este hét órától a Sláger TV-ből ismert Mohácsi Brigitta, a Mustang zenekar, illetve Jador teremtett remek hangulatot a révi futballpályán. Tizenegy órakor pompás tűzijátékkal zárultak az idei Sóvám-ünnepségek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában