Korszerűsítés

2024.08.23. 11:49

A Nagyváradi Egyetem is anyagi támogatást kap a kormánytól

Három romániai felsőfokú oktatási intézmény, köztük a Nagyváradi Egyetem összesen 40 millió lejt kap a kormánytól az egyetemi bentlakások korszerűsítésére – döntött szerdai ülésén a kabinet.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A költségvetés tartalékalapjából a Temesvári Nyugati Egyetem, a Bukaresti Politehnica és a Nagyváradi Egyetem részesül támogatásban. Az oktatási minisztérium 40 millió lejes költségvetés-kiegészítést kap arra, hogy az említett oktatási intézményekben folytatódhasson a bentlakások korszerűsítése – jelentette be Mihai Constantin kormányszóvivő a szerdai kormányülés végén. Az elfogadott kormányhatározat indoklásában az olvasható, hogy „Az Oktatási Minisztériumnak a 2024. évi állami költségvetési törvényhez csatolt beruházási programjában hét bentlakás szerepel, amelyek a kivitelezés különböző stádiumaiban vannak, és amelyek munkálatait a közeljövőben be kell fejezni, mert az érintett intézmények nem tudják teljesíteni a 2024–2025-ös tanév kezdetére vonatkozó elhelyezési igényeket. Ezek közé az intézmények közé tartozik a Temesvári Nyugati Egyetem, a Nagyváradi Egyetem, a Bukaresti Politehnica (…)” „A multifunkcionális tereket és modern berendezéseket tartalmazó diákszállók építése alapvető fontosságú az egyetemek közép- és hosszú távú fejlesztési stratégiájának megvalósításához, amelyek folyamatosan bővítik és kiigazítják az intézmények oktatási és képzési kínálatát” – érvel a minisztérium.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában