Élő vendéglŐ

2024.08.17. 08:44

Gyermekhét zajlott Nagyvárad-Csillagvároson

Fotó:  A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

Élet- és értékalapozó bibliai történetek, énekek,  játékok és egyéb maradandó élmények határozták meg a Gyermekhetet a Nagyvárad-Csillagvárosi Református Egyházközségben. Az augusztus 12–16. közt zajlott programok legkisebb résztvevője három és fél éves, a legidősebb pedig tizennégy esztendős volt. A szervezők jelképesen kinyitották számukra a mozgás és az ízek világának ajtaját, miközben természetesen vigyáztak a testi-lelki egészségükre is.

Vinczéné Pálfi Judit lelkész portálunknak arról számolt be, hogy a lelki dolgokkal a bibliai történeteken keresztül foglalkoztak, a testiekre való fókuszálás pedig abban merült ki, hogy a hét folyamán három délelőtt Vigh Borsi Emőke testépítő, fitneszedző látogatott el hozzájuk, aki együtt tornászott a gyerekekkel.

Az idén Csillagvároson is a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nyári Gyermekmissziós Programjába illeszkedő Élő vendéglŐ munkafüzet útmutatásai szerint jártak el. „A gyermekek szeretnek enni, s ezért a kijelölt téma alapján könnyen rá tudtuk a figyelmüket irányítani arra, hogy a testi táplálkozáshoz hasonlóan fontos az is, hogy lelkileg is jóllakottak legyünk, egészségesek maradjunk. Mert minél inkább ápoljuk a lelkünket, annál  jobban érezzük magunkat más szempontból is”,  magyarázta a lelkipásztor. Hétfőn padlókép készült, kedden a seprűbábok „voltak a sztárok”, szerdán cipő-, csütörtökön papírszínház működött. Pénteken árnyjátékkal szórakoztak, és meglepetéssel is készültek: ha már vendéglőről volt szó, édességet kaptak a gyermekek, aminek nagyon örültek. „Hivatalosan” szokás szerint a vasárnapi istentiszteleten zárja kapuit a tábor, amikor a résztvevők tanúbizonyságot tesznek arról, hogy nem semmittevéssel töltötték az elmúlt napokat.

A harminc gyermekkel (a szám naponta változott, de ez volt a legnagyobb résztvevői szám) Vinczéné Pálfi Judit, Vass Gyöngyvér vallástanár, Ellenes-Jakabffy Emese presbiter és Kertész Otília vallástanár, presbiter foglalkoztak, illetve a főszereplő kisegér bőrébe az IKE-s Vass Dorottya bújt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában