Támogatott tartalom

3 órája

Az esküvőszervezés legújabb trendjei. A hagyományostól a Star Wars témájú esküvőig

A jegyespárok évről évre újabb és újabb érdekes ötletekkel állnak elő az esküvői ünnepség megszervezését illetően.
A klasszikus esküvők "régimódivá" váltak, a szerelmes fiatalok pedig egyre inkább újdonságokkal szeretnék meglepni vendégeiket. Sokan közülük például a filmek által ihletett eseményeket részesítik előnyben.
A fényűző partikról, a filmes tematikákról beszélgettünk az nagyváradi Ambasador rendezvénytermének két alapemberével, és arról is, hogy hány százezer eurót fektethet be valaki egy vállalkozásba, ha a legmagasabb minőségű szolgáltatásokat és termékeket szeretné kínálni ügyfeleinek. Az Ambasador Oradea fennállásának 10. évfordulója alkalmából Dragoș Drobotă és Vlad Maghiar adott exkluzív interjút az Erdon.ro portálnak.

- Megalapításának tizedik évfordulóját ünnepli az Ambasador Oradea. Hogyan ünnepelték meg?
- A nagyváradi Ambasador rendezvényterem családi vállalkozásként jött létre 2014-ben. Ez egy olyan vállalkozás, amelyben teljesen elhivatottnak kell lenni, olyan alkalmazottakkal kell dolgozni, akik nagyon odafigyelnek a részletekre, és érdekli őket az, amit csinálnak, mert minden rendezvénynek a legfontosabb eseménynek kell lennie. Büszkék vagyunk rá, hogy nagyrészt ugyanazokkal a kollégákkal dolgozunk évek óta. Ezen kívül van egy teremfőnök, aki a kezdetektől velünk van, plusz egy teremfelügyelő, aki gondoskodik arról, hogy minden tökéletes legyen.
A tíz éves évfordulós ünnepségen nagyon sok művészmeghívottunk volt, és elmondhatom, hogy Romániában először volt jelen egy magánrendezvény helyszínén, vagyis az Ambasador Oradea rendezvényteremben az ATOM ügynökség összes művésze: ANDIA, SPIKE, URS, ALEXIA, valamint a Partydul KISS FM műsor DJ-előadó párosa Dan Fințescu és Olix.

 

- Ismert, hogy a közelmúltban néhány beruházás valósult meg a rendezvényteremben. Pontosan mit változtattak és milyen összegekről beszélünk?
- Így van. Ennek a szép évfordulónak az alkalmából egy sor fontos beruházást eszközöltünk a terem korszerűsítése és a megjelenésének megváltoztatása érdekében. Minden változtatást a Távol-Kelet legfényűzőbb rendezvénytermei ihlették. Törekedtünk az eredeti vonal megtartására, viszont látványos dekorelemekkel egészítettük ki. Minden új stílust kapott a folyosóktól a fürdőszobákig, a belső terektől a bárig. Csak a dekorációra és az újratervezésre több százezer eurót fektettünk be.
Most az Ambasador úgy néz ki, mint egy gyönyörű fehér kert, fehér fákkal, a mennyezetet fehér kúszónövények és látványos dekorációk borítják. Minden menyasszony már kislány kora óta fehér és látványos környezetben képzelte el az esküvőjét. Pontosan ezt igyekszünk kínálni nekik: fehér terem, fehér dekorációval a régóta megálmodott esküvőre.
Emellett a mottónk is ez: "Éld meg álmaid!"
Minden új stílust kapott: a folyosók, a fürdőszobák, a belső tér és a bár. Az új dekorációkkal a helyek úgy néznek ki, mint a legszebb mesékben.

- Miért fontosak a beruházások egy ilyen rendezvényterembe?
- Nagyon fontos ebben a szakmában, hiszen minden eseményen valami különlegeset kell nyújtani. Emellett minden típusú eseményre meg kell találni a legjobb megoldást. Épp ezért alakítottunk ki egy moduláris elválasztó rendszert, hogy minden rendezvénytípushoz ugyanazt a látványos termet tudjuk biztosítani.

- Mi változott az elmúlt tíz évben? Miben különböznek manapság az esküvők?
- Az esküvőket, más területekhez hasonlóan, évről évre a legaktuálisabb divat szerint szervezik meg. Mi pontosan ezt tesszük minden rendezvényen. A jegyespároknak támogatást és segítséget nyújtunk, tájékoztatva őket a legtrendibb részletekről, hogy esküvőjüket pontosan úgy tudják megszervezni, ahogyan azt elképzelték. A szolgáltatókkal közösen minden szükséges információt megosztunk velük , hogy segítsünk a megfelelő döntéseket meghozni a rég áhított nap megszervezésével kapcsolatban.

- Mire érdemes odafigyelni az esküvő helyszínének kiválasztásakor?
- Véleményem szerint a terem kiválasztása abszolút személyes döntés kell legyen. Van azonban néhány kritérium, amit érdemes figyelembe venni:

  • a termet a résztvevők számának megfelelően kell kiválasztani; 
  • a hely legyen a lehető legszellősebb, és lehetőleg ne legyen vizuális akadály, hogy a vendégek lássák egymást és élvezhessék egymás társaságát; 
  • törekedni kell arra, hogy minden esemény a lehető legszemélyesebb legyen; 
  • olyan elemeket (képernyők, fények, tűzijátékok, dekorációk stb.) kell használni, amelyek a lehető legjobban felerősítik az esemény által keltett érzelmeket.


- Az önök szemszögéből melyik időszak a legalkalmasabb egy esküvő megszervezésére?
- Tapasztalataink szerint a párok túlnyomó többsége körülbelül egy évvel az esküvő előtt kezdik el megtervezni a nagy napot. Egy esküvő mindig gyönyörű, bármikor is legyen. Én személy szerint a tavaszi és őszi esküvőket szeretem. Viszont a rendezvénytermünk az összes eszközzel fen van szerelve, így egész évben kiváló körülményeket tudunk biztosítani. Mondok egy példát: van egy olyan berendezésünk, amely folyamatosan eltávolítja az elhasználódott levegőt, és évszaktól függően friss, fűtött vagy hűtött levegőt vezet be.

- Hogyan választják ki a jegyespárok a menüt?
- A váradi Ambasador sajátos szabályzattal rendelkezik a menü kiválasztásával kapcsolatban. Minden párral privát kóstolókat szervezünk, hogy minden információt megkapjanak, és a lehető legjobban tudják eldönteni, mit kínáljanak vendégeiknek. Ezeken a kóstolókon a menyasszony és a vőlegény igényeit is rögzítjük. Így mindent megadhatunk, amire szükségük van (például a jegyespárnak limuzin, dekoráció, fények, képernyők, különféle szolgáltatók, zenekarok és művészek).
Megvan például az összes romániai művész elérhetősége. Alapvetően, ha a pár el szeretné hozni Loredanát, Smiley-t, Andiát, Andrát stb. az esküvőre, mi elősegítjük a megbeszéléseket bármely előadóval.

- Milyen típusú rendezvények szervezhetők egy olyan teremben, mint az Ambasador, és mennyi a maximális létszám?
- Az Ambasador Ordea tíz éven keresztül az esküvőkön és a keresztelőkön kívül számos egyéb rendezvénynek is otthont adot, mégpedig banketteknek, születésnapoknak, céges rendezvényeknek, a váradi cégek év végi ünnepségeinek, és egyéb eseményeknek, mint például divatbemutatók, koncertek, termékbemutatók stb.
Mindenki számára jól ismertek azok a partik, amelyeket ősztől tavaszig szervezünk "EXCLUSIVE PARTY by AMBASADOR" márkanév alatt. Az évek során számos román és nemzetközi művész, illetve vendég vett részt ezeken. Sok ügyfél és barát érkezik az egész országból, csak azért, hogy részt vegyenek ezeken a partikon. Néha magángépekkel vagy charterjáratokkal érkeznek Nagyváradra, ezekre a rendezvényekre.

- Melyik volt a legpazarabb esküvő?
- Sok igazán rendkívüli esküvőt rendeztünk fontos emberekkel, a világ minden tájáról. Emlékszem, hogy egy esküvőn egy nagyon híres monacói szálloda tulajdonosa volt jelen vendégként, aki személyesen szeretett volna találkozni velünk, és örömét és csodálatát fejezte ki az Ambasadorral és kínálatával kapcsolatban. Nagyon lenyűgözte a hely, a szolgáltatás és a menü is. Ez természetesen számunkra is öröm és megtiszteltetés volt.
De a legfurcsább esküvő egy fiatal nonkonformista páré volt. Ők Star Wars stílusban szervezték meg az esküvőjüket. A termet ennek megfelelően díszítettük. A párt Yoda mester adta össze. A menyasszony és a vőlegény pedig a film két főszereplőjének öltözött. Személyzetünk meglepetéssel is készült, és az összes pincér maszkokkal és lézerkardokkal felszerelve ment be a terembe, mint a filmben levő birodalmi rohamosztagosok. Valóban csodálatos volt a hangulat és az esküvő is.

- És melyik volt a legdrágább esküvő?
- Sok olyan rendezvényünk volt, amelynek jelentős költségvetése volt. Emlékszem például, hogy az egyik Ambasadorban rendezett esküvőn csak a virágok és virágdíszek megközelítőleg 40.000 euróba kerültek. Volt egy másik esküvőnk is, ahol a dubai származású menyasszony egy több mint 100.000 eurós ruhát viselt, amelyet egy nagyon híres tervező készített.

- Az évek során sok fiatallal találkoztak, akik életük talán legfontosabb bulijára választották az Ambasador Oradea-t. Tudnak mesélni egy mókás történetet?
- Minden esküvőnek megvannak a sajátosságai. Volt mindenféle helyzet, de mi mindenre fel vagyunk készülve.
A jegyespár számára nagyon megnyugtató, ha a helyzettől függetlenül nyugodtak maradunk és mindenre készen állunk. Ez a jól képzett és tapasztalt emberekkel való munka előnye.
Vicces eset? Emlékszem, szerveztünk egy esküvőt, ahol az egyik após pálinkafőző volt. Persze amikor elhozta a pálinkát az esküvőre, mindannyian "kénytelenek voltunk" megkóstolni a különféle gyümölcsökből készült pálinkát. Folyamatosan a pincéreket és a teremvezetőt kereste, hogy megkóstoltassa velük az italt, amire nagyon büszke volt. Nagyon érdekes és nagyon derűs este volt.


- Mit tanácsolnak azoknak, akik az Ambasador Oradea-ban szeretnék megszervezni rendezvényüket?
- A tanácsom elsősorban az lenne, hogy minél hamarabb foglalják le az időpontot a rég várt eseményre, bízzanak szakembergárdánkban, és ne feledjék el, hogy a mottónk az "Éld meg az álmod!"

További információ: https://ambasadororadea.ro/
https://www.facebook.com/Ambasador.Oradea.Sala.de.evenimente/?locale=ro_RO
 

CH 22906

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában