Hitélet

2024.09.12. 17:07

Egyházmegyei találkozót tartottak Biharvajdán

Anyaság és lelki lélegzetvétel címmel egyházmegyei találkozót tartottak szeptember 7-én, szombaton az Élő Ige Évének keretében Biharvajdán.

Forrás: KREK

Fotó: CSEP ANTAL

ERDON-összeállítás

Főleg a környező gyülekezetekből érkeztek az édesanyák és gyermekeik, hogy közösségben együtt legyenek. Az éneklés, Isten dicsőítése és az áhítat, amelyben Gál-Győri Márta lelkipásztor vezette a résztvevőket, mindjárt az elején segített ráhangolódni az egész napra.
Amíg a szülők, felnőttek a templomba elvonulva Gondáné Paszternák Klára tartalmas előadását hallgathatták meg a témáról (önmagukkal és gyermekükkel való kapcsolatról), addig a gyülekezeti házban maradó gyermekek számára a debreceni Fabula et figura bábszínház művészei, népzenész társuk közreműködésével elevenítették meg Az árkot ugró legényke történetét. A közös ebéd után a gyermekek nagy élvezettel vetették bele magukat az agyagozásba, melynek sikerét a hazavihető spontán született kis műalkotások jelzik. Ezt követően Gál Álmos debreceni fazekasmester nem csupán a korongozás kulisszatitkaiba vezette be a gyermekeket, hanem – saját, személyes bizonyságtételét is beleszőve – az agyag, a korong és az elromlott edény segítségével tette jeremiási módon nagyon szemléletessé Istennek azt a titkát, hogy ő nem eldobja, hanem átformálja az ő népe, az ember elrontott életét. „Hálásak vagyunk az alkalom gazdag áldásaiért” – olvasható a Királyhágómelléi református Egyházkerület beszámolójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában