Felhívás

2024.09.12. 17:10

Takarítási akciót szerveznek Nagyvárad lakónegyedeiben

Átfogó takarítási akciót szervez a nagyváradi önkormányzat a RER Vest köztisztasági vállalattal közösen szeptember 16. és október 11. között Nagyváradon, a lakótársulásokhoz tartozó övezetekben. Az akció során a sepregetőgépek mellett a RER dolgozói is seprűt ragadnak, továbbá a közterületekről összegyűjtik és elszállítják a szemetet.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A lakótelepi takarítási akció a következők szerint zajlik: szeptember 16-20. között – Váradszőllős/Nufărul I és a Szálka negyed, illetve a Vitéz/Decebal út – Téglavető/Dacia út – Creangă tér – Fő utca/Republicii – Sztaroveszky/Gh. Magheru út és a Sebes Körös jobb partja által behatárolt terület; szeptember 23-27. között – Váradszőllős/Nufărul II és a Seleuș negyed, illetve a Vitéz/Decebal – Téglavető/Dacia – O. Densușianu utak és a Sebes Körös jobb partja által behatárolt terület; szeptember 30. és október 4. között – Őssi negyed, a Téglavető/Dacia – Corneliu Coposu – Transilvaniei által behatárolt terület, illetve a Podului utca – Ștefan cel Mare – Transilvaniei – Téglavető/Dacia utak által behatárolt terület; október 7-11. között – Ghillányi/Cantemir (Teodor Aman, Bistriței) út, Sextil Pușcariu, Făgărașului utcák, Gojdu tér, Cicero, Gheorghe Costa-Foru utcák, Dragoș Vodă negyed és a környező területek, a Muzeului – Bukarest tér – Ștefan cel Mare út, illetve a Transilvaniei és Ștefan cel Mare utak által behatárolt területek.
A lakótársulások kötelezettségei: a lakóhelyi parkolók üzemeltetésére jogosult lakótársulások kötelesek legalább heti két alkalommal biztosítani a parkolók kiseprését. Ezen kötelezettségek áthágása esetén a helyi rendőrség 2000-2500 lejes bírságot szabhat ki.
A város egész területére érvényes takarítási kampány a következő szakaszokból áll: (1) szeptember 21-én országos szemétgyűjtési akció lesz, mivel az önkormányzat is részt vesz a Let’s Do It, România! Kezdeményezésében; (2) október 21. és november 15. között zajlik majd az ún. őszi nagytakarítási akció; (3) végül, november 11-21. között a nagy méretű és veszélyes hulladékokat szállítják el a lakosságtól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában