Hulladékgyűjtés

2024.09.15. 14:16

Újabb hulladékudvarok nyílnak a megyében

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint ezekben a napokban újabb hulladékudvarok nyílnak a megyében. Ide a környékbeli községekben élő lakosok ingyen szállíthatják a személyi igazolványuk felmutatásával a nagy volumenű hulladékokat, de egy jármű rakománysúlya nem lehet nehezebb 1,5 tonnánál. Szeptember 14-én Báródbeznye (Beznea) településen nyílt meg egy ilyen létesítmény, mely minden szombaton 10–18 óra közt működik. A többi településen is a hét egy-egy napján tartanak majd nyitva a hulladékudvarok a jelzett idősávban: hétfőnként Magyarcsékén, keddenként Biharszentandráson, szerdánként Mezőtelegden, csütörtökönként pedig Fugyivásárhelyen.

Mint ismert, a polgármesteri hivatalok biztosítják a szelektív hulladékgyűjtő udvarok működéséhez szükséges feltételeket, valamint kidolgozzák azt a szabályzatot, melynek alapján ezeket a tárolókat más önkormányzatok is használhatják. A lakosok legalább három évig ingyen vihetnek oda olyan hulladékokat, amelyeket a köztisztasági vállalatok nem szállítanak el, például gumiabroncsokat, bútorokat, műanyagot, papírt, kartont, textilt, üveget, fémet, építkezési törmeléket, elektromos és elektronikus hulladékot, kerti lomot, használt olajat, rovatirtók palackjait, festékesdobozokat, neoncsöveket, kis méretű elemeket. A projekt kiegészíti a Bihar Megyei Integrált Hulladékkezelő Menedzsmentrendszert (SMID), amelynek alkalmazása 2020 októberében kezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában