Támogatás

4 órája

Adományokat vittek az árvízkárosultaknak

A galaci árvízkárosultak szomorú helyzetét átérezve, Demián Zsolt Margitta város megválasztott polgármestere adakozásra kérte a város lakosságát. A margittaiak kedvezően reagáltak a felhívásra és nagy mennyiségű élelmiszer és fertőtlenítőszer gyűlt össze. A megválasztott polgármester személyesen vitte el a helyszínre az adományt.

Szőke Ferenc

Demián Zsolt elmondta: miután a televízióban látta az árvíz pusztítását azonnal arra gondolt, hogy segítség kellene azoknak a pórul járt embereknek tőlünk, akiket az Isten olyan helyre teremtett, hogy nem vagyunk kitéve ilyen természeti katasztrófáknak. Volt olyan, akinek mindenét elvitte a víz, csak a rajta lévő ruhája maradt meg – emlékeztett. Felhívta telefonon a galaci prefektúrát, akik azt mondták, hogy leginkább tartós élelmiszerekre és fertőtlenítő szerekre van szükség a térségben, ezért az adománygyűjtést is ebben a két kategóriában hirdették meg. Az adományokat a lakosok egy héten át helyezhették el sportcsarnokba, ami várakozáson felül sikerült. Az egyházak és a helyi vállalkozók is bekapcsolódtak jelentős mértékű adománnyal. A megválasztott polgármester ez úton is mindenkinek kifejezni háláját és köszönetét. 

Az adományokat egy kölcsönkért járművel és két önkéntessel vitték el – a galaci prefektúra javaslatára –, Corni községbe. Ez a település egy dombokkal határolt völgyben van, ahol esély sincs egy ilyen nagy árvíz pusztítását elkerülni – mondta el. „Igaz van egy Berettyó nagyságú vízelvezető csatornája, de a lezúduló hatalmas víztömeget ez nem tudta elvezetni. Az utcákon másfél méteres víz hömpölygött. Ez a házak falain látszott, hiszen ott jártunkkor már elvezette a vizet a csatorna. Volt olyan autó melyet 11 kilométerre sodort el az árvíz. Hála Istennek ezen a településen személyi sérülés nem történt” – fogalmazott Demián Zsolt. Az adományt a község polgármestere nagy hálával és köszönettel fogadta és egy erre a célra kialakított konténerben helyezték el, majd kiosztották az arra rászorulóknak. Meglátogattak egy háztartást, ahol látszott a falakon, hogy 1,5 méteres víz volt a lakásban. A gyűjtésben és az elszállításban kiemelt segítséget nyújtott Pál Pálma vállalkozó és Királyi Ferenc Zsolt buszsofőr. Ők az adományozás kezdeményezőjével együtt tudják és vallják, hogy jobb adni, mint kapni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában