Munkálat

2 órája

Befedik a Szálka patakot a II. ipari parknál

Több területet akarnak nyerni az Ugar/Ogorului utcai II. számú nagyváradi ipari parkban, ezért befedik ott a Szálka patakot, mely átlósan szeli át a létesítményt, megnehezítve ezzel a 13,5 hektáros terület koncesszióba adását a potenciális befektetőknek.

Forrás: ADLO

ERDON-összeállítás

Az ipari parkot üzemeltető Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) határozta el, hogy befedi a patakot, mely hat parcellán folyik át, ezért ezek nem használhatók ki maximálisan. Amellett, hogy a patakot nagyméretű csővezetékekbe vezetik be, melyeket a földbe ásnak, el is terelik az ipari park szélére a vízfolyást. „Folyamatban vannak a Szálka patak elterelésének és befedésének hidrotechnikai munkálatai, és már leszállították az első csöveket a nagyváradi Eurobusiness II. ipari park nyugati részén, jövő héten pedig még szombaton is további csöveket szállítanak a kivitelezés felgyorsítása érdekében” – áll az ADLO keddi sajtóközleményében. A patak bevezetése a csővezetékbe augusztusban kezdődött, akkor a vezetékek egy részének a helyét ásták ki. „Folyamatosan dolgozunk, szombatonként is, amíg az időjárás engedi. A következő időszakban, annak függvényében, hogy milyen ütemben szállítják a csöveket, meg tudjuk becsülni, hogy mennyi idő alatt fejezzük be a munkát” – nyilatkozta a Bihoreanul hetilapnak Mihai Jurca városmenedzser. A szerződés szerint a vállalkozónak kilenc hónap áll rendelkezésére a munkálat elvégzésére, de várhatóan hamarabb meglesznek vele. A kivitelezés során közel fél kilométernyi, 2,3 méter átmérőjű vízvezetéket fektetnek le és két aknát helyeznek el. A kivitelezők emellett két kifolyót is telepítenek az ipari park esővizének összegyűjtésére, valamint két 90,5 méter hosszú, nyitott betoncsatorna-szakaszt a csövek két végénél. A munkálatokat a Madlev Cons, a Flodor Transcom és az Urban Construct Transylvania cégekből álló konzorcium végzi, a kivitelezési szerződés ötmillió lejről szól, amihez még hozzáadódik az áfa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában