Sport

2024.06.27. 19:33

Euro 2024: csoportelsőként jutott tovább a román csapat

A román válogatott 1–1-es döntetlent játszott Szlovákiával szerdán a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó fordulójában Frankfurtban, ezzel mindkét csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Fotó: REUTERS

Szakács Dávid/ERDON-összeállítás 

Románia az első, míg Szlovákia a harmadik helyről várta az összecsapást. A meccs pikantériájához hozzátartozott, hogy mindkét válogatottnak elegendő volt egy döntetlen a továbbjutáshoz. Az első félidőben a szlovákok kezdtek aktívabban, ennek ellenére az első helyzet a románok előtt adódott. Ez kimaradt, az első szlovák lehetőség viszont gólt hozott, Duda egy remek jobboldali beadást fejelt magasra ugorva a kapuba (1–0). A románoknak tíz perc kellett az egyenlítéshez, egy felesleges szabálytalanságot követően Marin értékesítette a javukra megítélt 11-est (1–1). A második félidő még kevesebb izgalmat, viszont komoly esőt hozott. Próbálkozott mindkét együttes, de nem sok sikerrel, így a döntetlennel – és az ukrán– belga meccs eredményének köszönhetően – mindketten továbbmentek. A lefújást követően országszerte, így a nagyváradi Szent László téren is óriási fieszta vette kezdetét, a több száz román szurkoló ugrálva és örömkönnyeket hullajtva ünnepelte a válogatott sikerét. A nyolcaddöntő párosításai: Spanyolország – Georgia, Németország – Dánia, Portugália – Szlovénia, Franciaország – Belgium, Románia – Hollandia, Ausztria – Törökország, Anglia – Szlovákia, Svájc – Olaszország.

Jegyzőkönyv

Szlovákia – Románia 1–1 (1–1). Duda (24.), ill. Marin (37. – 11-esből) Frankfurt, Deutsche Bank Park – 45.033 néző. Vezette: Siebert (német) 
Szlovákia: Dubravka – Pekarik (Gyömbér, 92.), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Bero, 92.) – Schranz (Duris, 78.), Strelec (Bozenik, 69.), Haraslín (Suslov, 69.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona. 
Románia: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin – Hagi (Man, 66.), R. Marin (Rus, 86.), Stanciu, Coman (Sorescu, 58.) – Dragus (Puscas, 67.). Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában