Nordic League

2024.06.12. 08:52

Hatodik helyen végzett a fiatal nagyváradi vízilabdacsapat

Nemzetközi vizekre evezett idén az Egyetem SK pólócsapata, és nem is vallott szégyent a Nordic League mezőnyében.

Forrás: ESK

Jósa Attila 

A Nagyváradi Egyetem SK pólócsapata ebben a szezonban először vett részt a nemzetközi Nordic League megmérettetésen, amelyre 14 ország 22 csapata nevezett be. A váradi csapat jó benyomást keltett a selejtezők során, és bejutott a Final 8 döntő tornára. A sorozat legjobb csapatai a múlt hévégén Stockholmban adtak egymásnak randevút, a svéd fővárosban az Egyetem SK litván, német és holland ellenfelekkel nézett szembe. A Cosmin Goina és Florin Ţic által edzett csapat az összes résztvevő közül a legfiatalabb átlagéletkorú kerettel rendelkezett, a játékosok többsége még ifjúsági korosztályú játékos volt. 

Első meccsén az ESK 19–16- ra nyert a Vilnius Water Polo Team (Litvánia) ellen, ezt viszont egy súlyos, 9–2-es vereség követte a Neuköln Berlin csapatától. 

A váradi csapat ezután az 5-6. helyért játszhatott helyosztót, amelyet a holland De Ham ellen szorosan, de 14–13-ra elveszített. A Nagyváradi Egyetem SK így a 6. helyen végzett, ami első nemzetközi szereplésénél megsüvegelendő teljesítmény. Megjegyzendő, hogy a csapatnak korábban sikerült megnyernie a romániai Szuperliga idei alsóházi rájátszását, így az 5. helyen végzett az országos bajnokságban. 

A Nagyváradi Egyetem SK kerete Forrai Károly, Daniel Turculeţ – kapusok; Cosmin Popa, Alexei Nironca, Rikk Dávid, David Moca, Gabriel Cenuşe, Adrian Păscăluţă, Csató Balázs, Ovidiu Țifrea, Tudor Barbur, Mérai László, Insinna Tomasso, Cristian Tohotan, Matei Vuşcan, Flavius Popa, Tokai Márk. 

A Nordic League idei kiírását a papírformának megfelelően a spanyol Tenerife nyerte, miután a döntőben 12–9 arányban legyőzte a litván EVK Zaibas csapatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában