Vízilabda

2024.07.03. 16:15

Évről évre sikeresebbek a Crişul vízilabdázói

Sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt Damjanich János utcai székházában a Nagyváradi Crişul Sportklub, ahol a vízilabda szakosztálynak a múlt idényben mutatott teljesítményéről esett szó.

Fotó: Szakács Dávid

Szakács Dávid 

A sajtótájékoztatót Pető Dalma, a Crişul SK igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy amikor három éve átvette a klub irányítását, akkor a vízilabda szakosztály csupán négy csapatot versenyeztetett a különböző korosztályos bajnokságokban, melyek ugyan érmeket szereztek hazai szinten, ám a bajnoki címet egyik csapatnak sem sikerült megkaparintania. „A múlt szezonban hét ifjúsági (négy fiú, illetve három lány együttes), valamint egy felnőtt alakulatot (a Nagyváradi Egyetem SK-val együttműködve) indítottunk a román bajnokságban. Csapataink idén összesen kilenc érmet zsebeltek be a bajnokságban és a kupában, és érződik, hogy a Nagyváradi VSK-val való kooperációnk is virágzik az utánpótlás szinten. A partnerség előtt a két egyesület külön-külön képtelen volt felvenni a versenyt a fővárosi gárdákkal, ám az utóbbi egy évben ez megváltozott” – jelentette ki Pető. 
„A pontvadászatok megnyerésén kívül fiataljaink a gólkirályi címeket is megkaparintották, ezenkívül még a kapus poszton vagyunk kiemelkedőek országos szinten. 2021-ben hat vízilabdázónk szerepelt az utánpótlás-válogatottakban, ez a szám idén tizenhétre duzzadt” – vette át a szót Cosmin Goinea, a Crişul vízilabda szakosztályának vezetője. Goinea ezt követően felsorolta az ifjúsági csapatok eredményeit is. „Az U13-as alakulat az ötödik helyen zárta az idényt, ám náluk még nem számít az eredmény, mivel még az útjuk elején állnak (körülbelül 30 gyermek van ebben a korosztályban). Az U15-ös együttes minden mérkőzését megnyerve és dominálva bajnok és kupagyőztes lett, míg az U17-es csapat a Román Kupában diadalmaskodott. Az U19- nél egy elég különös szezon után bronzérmet szereztünk, ám a jó hír az, hogy Adrian Păscăluţă és Andrei Marinescu meghívót kapott az U19-es Európa-bajnokságra készülő román válogatott keretébe. A hölgyeknél Dorin Sava vezetőedző (aki már 1990 óta dolgozik a Crişul kötelékében) munkájának köszönhetően az U15 és U17 ezüstöt, míg az U19 bronzérmet hozott a nagyváradi klubnak” – nyilatkozta Goinea. 
Végezetül Pető Dalma az utánpótlás jövőjéről, illetve a Bihar megyében épített új uszodákról beszélt. „A három éve elindult projektünkhöz tartozik az is, hogy a székelyhídi, valamint a nagyszalontai uszoda megnyitásával nemcsak a váradi fiatalokat, hanem a megye többi részében is felkeressük a vízilabdázni vágyókat. Minél nagyobb a merítés, annál sikeresebbek tudunk majd lenni a jövőben” – zárta a sajtótájékoztatót a Crişul igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában