Sport

2024.07.24. 17:36

Sűrű lesz a Bihar FC őszi idénye

A végrehajtó bizottság keddi ülésén a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) jóváhagyta a másodosztály versenynaptárát, amelyben nyolc év szünet után a Nagyváradi Bihar FC is szerepelni fog.

Fotó: Teodor Biriș

Szakács Dávid 

Az augusztus 3-án kezdődő másodosztályban az elmúlt hét évadban megszokott 20 helyett 22 csapat vesz részt. A kiírás első fázisa egy alapszakaszból áll, amelyben a 22 induló együttes csak egyszer játszik egymással, összesen 21 fordulóban. A 2024-es esztendőben a Bihar FC 17 mérkőzést játszik, a fennmaradó négy találkozót 2025 februárjában és márciusában rendezik. Szeptember elején, illetve október és november közepén hosszabb szünet lesz a felnőtt, valamint az utánpótlás-válogatott meccsek miatt. 
Az alapszakaszt követően a bajnokság második része egy felsőházi rájátszásból és egy alsóházi rájátszásból áll, amelyben a csapatok az alapszakasz végső helyezése alapján kerülnek beosztásra, és az eddig összegyűjtött pontjaikat is „viszik magukkal”. A felsőházi rájátszásban a legjobb hat csapat részvételével, míg a fennmaradó 16 csapat két csoportra osztva vesz részt az alsóházi rájátszásban. A playoff és a play-out 2025. március 29-én kezdődik, ám előbbi május 17-én, míg utóbbi május 10-én ér véget. 
A piros-kékek programját az aktuális szezonra, a mérkőzések napjait és időpontjait a FRF határozza meg a televíziós igények függvényében. A másodosztályban a hivatalos nap és kezdési időpont szombat 11 óra, de az elmúlt idényben megtörtént az is, hogy pénteken, vasárnap vagy hétfőn is rendeztek mérkőzéseket. A váradiak teljes menetrendje: Bihar FC – Zsilvásárhely (augusztus 3.), Hosszúmező – Bihar FC (augusztus 10.), Bihar FC – Argeş FC (augusztus 17.), Bodzavásári Metalul – Bihar FC (augusztus 24.), Bihar FC – Resicabánya (augusztus 31.), Újszentesi CSC – Bihar FC (szeptember 14.), Bihar FC – Steaua (szeptember 21.), Foksányi VSK – Bihar FC (szeptember 28.), Bihar FC – Krajovai FCU (október 5.), Bihar FC – FK Csíkszereda (október 19.), Slatinai VSK – Bihar FC (október 26.), Bihar FC – Concordia (november 2.), Mioveni SK – Bihar FC (november 9.), Bihar FC – Corvinul (november 23.), Metaloglobus – Bihar FC (november 30.), Bihar FC – Chindia (december 7.), Sellenberki SK – Bihar FC (december 14.), Bihar FC – Nyárádtői Unirea (február 22.), Afumaţi SK – Bihar FC (március 1.), Bihar FC – Voluntari FC (március 8.), Karácsonykői Ceahlăul – Bihar FC (március 15.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában