Sport

2024.08.01. 17:48

Bihar FC: eljött az igazság pillanata

A váradi piros-kékek vezetősége optimistán várja a szombati, Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii elleni mérkőzést.

Jósa Attila 

A Bihar FC bemutatkozó mérkőzését a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2024–2025-ös idényében az eredetileg tervezett 11 óra helyett augusztus 3-án, szombaton 18 órától rendezik. A Bodola Gyula Stadionban a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii lesz a váradiak ellenfele. 
A nagyváradi mérkőzés kezdési időpontja azért változott meg, mivel az eredetileg szombaton 22 órára tervezett botoşani-i Szuperliga-mérkőzést a helyi csapat és az FCSB között elhalasztották, a Konstancai Farul – Jászvásári Politehnica mérkőzést pedig 19 óráról 21 órára tették át, így a 18–20 órai idősávban maradt szabad hely a jogtulajdonos televízió számára. 
A bajnoki nyitány felvezetéseként a klub sajtótájékoztatót tartott csütörtök délben, a Bodola Stadion új sajtótermében, melyen részt vett George Tătar elnök, Gustavo Aragolaza technikai igazgató és asszisztense, Cristian Oros, valamint a nyáron a piros-kékekhez átigazolt játékosok, Ioan Filip és Ioan Hora. Tătar elmondta, hogy a vezetőség fő célja az elmúlt időszakban az új játékosok szerződtetése mellett a klub adminisztratív kapacitásának megerősítése volt. „Igyekeztünk Bihar megyei játékosokat igazolni, 12 új labdarúgó érkezett. Minden játékos, akit hoztunk, szabadon igazolható volt, kivéve Cucut és Gityét, akik a Félixfürdői Lotustól érkeztek. A tavalyi csapatból 11 játékos távozott, így jelen állás szerint 27 labdarúgó van a keretünkben, ebből 15 Bihar megyei illetőségű. Ma leigazoltunk egy új kapust, Ionuţ Rust. Úgy gondolom, hogy a középhátvéd poszton még mindig vannak hiányosságaink” – mondta az elnök. Ez utóbbi gondolatmenet már csak azért is volt nehezen értelmezhető Tătar részéről, mivel a klub a nyári szünetben felbontotta a tavalyi szezonban remekül teljesítő belső védő, Preklet Csaba szerződését. Preklettel kapcsolatban az elnök elmondta, az anyagiak miatt szakítottak a hátvéddel, miközben a magyarországi légiós szerződését még a télen írták alá, a feljutás után pedig az automatikusan meghosszabbodott, benne már a másodosztályra kialkudott összeggel, amit a klub ajánlott a játékos számára és amin Preklet nem is szeretett volna változtatni, még úgy sem, hogy ez az összeg jóval kevesebb lett volna, mint amit az újonnan érkezők fognak kapni. 

„Az út elején járunk” 

A nagyváradi klub technikai igazgatója, Gustavo Aragolaza Cristian Oros tolmácsolásában a maga részéről elmondta, hogy elégedett a klubnál uralkodó körülményekkel, ugyanakkor bízik a rendelkezésére álló játékosokban. „Az út hosszú, de úgy érzem, jó úton haladunk. A csapat nagyon keményen dolgozott ebben az időszakban. Úgy gondolom, hogy a csapat és a klub megérdemel egy pozitív eredményt szombaton mindazért, amit ez alatt a rövid időszak alatt tettünk” – mondta Aragolaza. A nyáron a Szuperligából érkező játékos, Ioan Filip mindenkitől támogatást és egyben türelmet kért. „Egy egész városért és egy egész megyéért játszunk, mindenkinek türelmesnek kell lennie velünk szemben, mert előfordulhat, hogy nem olyan eredményeket érünk el az elején, mint amilyeneket szeretnénk. Sok új játékosunk van, akiknek be kell illeszkedniük” – értékelt a védekező középpályás. A nyáron a klubhoz került másik tapasztalt váradi, Ioan Hora a játékoskeret egységét dicsérte. „Új csapat vagyunk, az öszszeszokottságot csak idővel fogjuk megszerezni, de úgy gondolom, hogy a két hónapos edzésmunkában sikerült egységes csapatot alkotnunk, és hiszem, hogy szombaton mindent megteszünk majd a három pont megszerzéséért” – mondta Hora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában