Vízilabda

2024.08.22. 17:30

Kemény mérkőzések várnak a VSK vízilabdázóira

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata az idei szezon első hivatalos mérkőzését a Bajnokok Ligájában vívja majd hazai környezetben.

Forrás: CSM Oradea - polo

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK az újdonsült tréner, Petar Kovacevic vezetésével gőzerővel készül a Bajnokok Ligája-selejtezőre, a bajnokságra, valamint a kupára. A piros-kékek az augusztusi időszakban végig Nagyváradon edzettek, az első felkészülési meccsükön is a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában szállnak medencébe szeptember 5–7. között, az Andrei Drăghici Emléktornán. A részt vevő csapatok neve és a mérkőzések pontos időpontjai még nem ismertek. 

Egy héttel az emléktornát követően a váradiak megkezdik szereplésüket a Bajnokok Ligája selejtezőjének C csoportjában szintén hazai környezetben, ahol olyan komoly ellenfelekkel szemben harcolnak majd a továbbjutásért, mint az AN Brescia (olasz bajnokság, 3. hely), a Spandau 04 Berlin (német bajnokság, 1.), az Enka SC (török bajnokság, 1.) és a PAOK Thessaloniki (görög bajnokság, 3.). Az ötösből csupán az első kvalifikálja magát a BL főtáblájára. 

A Szuperliga idei pontvadászata szeptember 20-án veszi kezdetét. Az alapszakasz során nyolc együttes játszik egymással oda-visszavágós rendszerben. A bajnokság ezen szakasza végén az első négy a felsőházi rájátszásban, míg a többi alakulat az alsóházban folytatja a küzdelmeket. Márciusban három tornát rendeznek mindkét csoport számára, ahol a csapatok a helyezésekért harcolnak. A bajnokság harmadik szakaszát áprilisban vívják, a felsőház négy gárdája az elődöntőben mérkőzik meg (1. helyezett – 4. helyezett, 2. helyezett – 3. helyezett). A döntőt és a bronzmeccset májusban rendezik. Mindegyik párharc az egyik fél három győzelméig tart. 

Az idény közepén, december 19–22. között kerül sor a Román Kupa küzdelmeire. A tornát a Nemzetközi Úszószövetség szabályai szerint rendezik, melyek közé tartozik, hogy döntetlen esetén büntetőpárbaj dönti el a mérkőzés végkimenetelét. A csoportmérkőzések során a rendes játékidőben aratott győzelem három pontot, míg a büntetőkkel szerzett kettőt ér. 

A büntetőkkel elszenvedett vereségért egy egység jár. A csoportokból az első kettő jut a kupa legjobb négy alakulata közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában