Kosárlabda

2024.08.08. 20:30

Megtartotta a nyári felkészülési időszak első edzését a VSK U

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata két hónapos szünetet követően kilenc játékossal az első edzésen kezdte meg a felkészülést az idei szezonra.

Sz. D.

A Nagyváradi VSK U kosárlabdázói a szerdai orvosi vizsgálatok elvégzése után csütörtök reggel a Nagyváradi Egyetem területén található sportcsarnok mellett tartották meg első edzésüket, ahol az erőnléti gyakorlatoké volt a főszerep. A tréningen kilenc játékos szerepelt Török Rolland, Bobe Nicolescu, Luca Năstruţ, Marian Schmidt, Raul Mureşan, Paulius Petrilevicius, Donatas Tarolis, Tirb Patrik és Andrei Topai személyében. Utóbbi kettőt a klub a saját akadémiájáról hozta fel, a felkészülési időszakban a felnőtt kerettel fognak együtt edzeni. Az elkövetkező napokban csatlakozik majd a kerethez Kris Richard, valamint a négy új igazolás, Travante Williams, Sayeed Pridgett, Brandon Brown és Kalif Young is. A szakmai stáb változatlan maradt, továbbra is Cristian Achim a vezetőedző. A tizenhatodik idényét megkezdő szakember munkáját Radovan Markovic (segédedző) és Marius Marinău (fizikai edző) segíti majd. Az orvosi csapatot Alin Iova (főorvos), Cristian Dan és Rareş Vidican (fizioterapeuták) alkotja. A váradi kosarasok a nyári időszak legnagyobb részben a szabadban, a Nagyváradi Egyetem sportpályáján, illetve a Nagyvárad Aréna tornatermében és kosárlabdapályáján készülnek majd. A VSK U augusztus végén felkészülési tornán vesz részt Debrecenben, egy héttel később pedig az arénában lesz jelenésük az Antonio Alexe Emléktornán. A piros-kékek az idei szezon első hivatalos meccsét a Bajnokok Ligája-selejtezőjében vívják majd a skót Caledonia Gladiators ellen szeptember 17-én. Amennyiben a Vörös Oroszlánok sikerrel vennék az első akadályt, a selejtezőkör elődöntőjében a PAOK Szaloniki ellen játszanának, míg a döntőben a Petkimspor, a Heroes den Bosch és a Cholet Basket valamelyikével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában