Kosárlabda

2024.08.07. 18:06

Megújult kerettel kezdi az idényt a Nagyváradi VSK U

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata csütörtökön 10 órától kezdi meg a felkészülést az idei szezonjára a Nagyváradi Egyetem területén található sportcsarnokban.

Forrás: Nagyváradi VSK U

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK U egy jelentősen átalakított játékoskerettel, reménykedve és bizakodva vág neki az új idénynek. A váradiak öt játékost igazoltak az elmúlt időszakban a 12 év után visszatért Török Rolland, a litván Paulius Petrilevicius, a kanadai Kalif Young, valamint az amerikai Brandon Brown és Travante Williams személyében. Távozott viszont a csapattól Tudor Gheorghe, Toddrick Gotcher, Jonathan Arledge, valamint Abdul Gaddy. Utóbbi bejelentette visszavonulását is, a továbbiakban a Washington Huskiesnál lesz a szakmai stáb tagja. A tavalyi keretből Kris Richard, a litván Donatas Tarolis, Luca Năstruţ, Bobe Nicolescu, Raul Mureşan és Marian Schmidt maradt. A Vörös Oroszlánok végig Nagyváradon készülnek majd a nyári időszakban, felkészülési mérkőzéseik nagyrésze is hazai pályán lesznek megrendezve. A felnőtt csapattal készül az ifjúságiaktól felhozott Tirb Patrik és Andrei Topai is. A piros-kékek az idei szezon első hivatalos meccsét a Bajnokok Ligája-selejtezőjében vívják majd a skót Caledonia Gladiators ellen szeptember 17-én. 

A Rapidtól érkezett egy új szerzemény 

A VSK U leigazolta a Bukaresti Rapid együttesétől az amerikai születésű, ám a kambodzsai színeket képviselő Sayeed Al Kabir Pridgett-tet. A 26 éves kosárlabdázó irányítóként és dobóhátvédként is bevethető. Pridgett a Nemzeti Liga előző idényében a fővárosi gárda legjobbja volt, 33 mérkőzésén átlagosan 19.2 pontot dobott. Utánpótlás szinten a kaliforniai Montana csapatában szerepelt, első profi szerződését a görög elsőosztályban szereplő Ionikosz Nikaiasztól kapta. A 196 centis kosaras a pályafutásának további szakaszában játszott még a brit Birmingham Squadron, a ciprusi Apollon Limassol, valamint a szintén görög Karditsa alakulatainál. Pridgett a hellénektől érkezett 2023-ban a bukarestiekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában