Vízilabda

2024.09.14. 11:06

Az utóbbi évek legnagyobb győzelmét aratta a VSK

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK 8–7 (3–4, 1–1, 3–1, 1–1) arányban nyert a Spandau Berlin ellen a LEN-bajnokok ligája C selejtezőcsoportjának második fordulójában. A váradiak tartalékos összeállításban kezdték a mérkőzést, Petar Velkic és Mihnea Gheorghe egészségügyi okok miatt nem állt Petar Kovacevic vezetőedző rendelkezésére. A montenegrói szakember számára különleges mérkőzés volt a pénteki, mivel korábban 8 éven át volt a Spandau trénere, de a váradiak veterán játékosa, Tiberiu Negrean is megfordult a német rekordbajnoknál pályafutása során.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8 perc után a németek álltak jobban (3–4). A második negyed elején nehéz helyzetbe került a váradi alakulat, Vancsik Leventét ütés miatt végleg kiállították, a piros lap mellett így négy percig emberhátrányban játszott csapata. A hazaiak hősiesen védekezve vészelték át a négyperces időszakot, a szerb Lazar Dobozanov kapus ismét igazolta, hogy érdemes volt leigazolnia őt a piros-kékeknek. A németek kapujában az egykori magyar válogatott Bakos László sem adta alább, így mindössze 2 gól született ebben a periódusban, félidőre minimális német előnnyel mehettek a csapatok (4–5).

Fordulás után az orosz Ivan Gusarov percei következtek, távoli góljaival 6–5-re átvette a vezetést VSK. Az utolsó negyed hihetetlen izgalmakat tartogatott. A tavalyi gólkirály, Filip Gardasevic 8–6-ra növelte a házigazdák előnyét, de nem sokat késett a németek válasza (8–7). A meccs utolsó fél percében a Spandau támadhatott a büntetőpárbaj kiharcolásáért, de Dobozanov két fantasztikus védésével bebiztosította a VSK győzelmét. 

A VSK összeállítása: Dobozanov, Gavriș - kapusok; Belényesi 2, Negrean 1, Luncan, Szabó I., N. Ilisie, Gusarov 2, Gardasevic 2, Klutsch, Vancsik 1, Czenk, Insinna. 

„Nagy odaadással játszottunk, végig hittünk az esélyünkben. Reméljük, hogy a következő, PAOK elleni mérkőzésünkön is hasonlóan jól fogunk teljesíteni, számítunk a közönség támogatására” – nyilatkozta a csapat házi góllövőlistáját két forduló után hét góllal vezető Belényesi Dávid. 

A második forduló péntek esti mérkőzésén bemutatkozó AN Brescia fölényes, 15–4-es győzelmet aratott a görög PAOK Szaloniki ellen. Szombaton, a reggeli fordulóban pihentőjét töltő VSK délután ugrik medencébe 18.30-tól a PAOK ellen, majd 20.30-tól az Enka Isztambul – AN Brescia mérkőzést rendeznek. 

A tabellán a VSK két győzelemmel áll az első helyen két forduló után, míg a AN Brescia és a Spandau egy-egy győzelemmel a második és harmadik helyen áll. A torna győztese a LEN-bajnokok ligájának főtábláján folytatja, jelen állás szerint valószínűsíthető, hogy erről a VSK – Brescia mérkőzés fog dönteni vasárnap déli 12 órától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában