Horgászkupa

2024.09.03. 08:47

Hagyományos horgászverseny Diószegen

Az elmúlt héten 13-ik alkalommal rendezték meg a Bihardiószeg horgászkupája elnevezésű sporthorgászversenyt. A 13-as szám a halak számára jelentett rossz óment, szinte megduplázódott az elmúlt évben kifogott mennyiség.

Fotó: D. Mészáros Elek

D. Mészáros Elek 

Az eddigiektől eltérően 48 óráról 72 órára növelték a maratoni verseny idejét, amelynek népszerűsége egyre növekvő tendenciát mutat a horgászatot kedvelők körében. A helyszín ezúttal is a helyi Almás tó volt ahol elsőként Törő Gyula, a verseny megálmodója, főszervező köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Mados Attila a község polgármestere örömét fejezte ki afölött, hogy a helyi sporthorgászok versenye nemcsak időben növekedett, hanem egy minőségileg fejlődőbb szakaszba is lépett. Továbbá méltatta Romeo Corbuţ tótulajdonosnak az eseményhez való viszonyulását, aki évről évre biztosítja számukra a versenyhelyszínt. 

Fotó: D. Mészáros Elek

A szabályok ismertetését követően sorshúzással határozták meg, hogy a négyfős csapatok melyik stégen dobhatják vízbe a horgot. Mérlegeléseknél a hat versenybíró közül legalább háromnak jelen kellett lennie, valamint a szomszédos stég egyik versenyzője is láttamozta a kifogott mennyiséget. A szabályok értelmében csupán ponty és amur fajták kerültek mérlegelésre. 

Fotó: D. Mészáros Elek

A háromnapos verseny csütörtökön reggel zárult le, akkor került sor az eredményhirdetésre, a díjak kiosztására. Mados Attila ígéretet tett arra, hogy a horgászkupát jövőre is megrendezik, majd Törő Gyulának segédkezett az elismerések kiosztásánál. A legméretesebb hal kifogása Traian Maliţa nevéhez fűződik, 17,36 kilogrammos ponty akadt a horgára. Az elmúlt évben kifogott összmennyiséget, ami 2350 kilogramm volt, jócskán sikerült felülmúlnia a tizenhat csapatból álló versenyzőstábnak. Ezúttal 4470,26 kilogrammot könyvelhettek el a bírók. A legnagyobb menynyiséget 707,24 kilogrammot a Béres Ionuţ, Nagy Tamás, Mihai Paşcui és Vlad Pănescu alkotta csapat fogta ki.

Ezáltal az első hely elnyerése mellett a nevezési díjtól mentesítve meghívást kaptak a jövő évi versenyre, továbbá egy évig a vándorkupát is birtokolhatják. Első alkalommal a kifogott halak számát is lajstromba vették, a három nap alatt 526 darab halat emeltek ki a partra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában