Kosárlabda

2 órája

Szerdán kezdi meg bajnoki menetelését a Nagyváradi VSK U kosárcsapata

A Nagyváradi VSK U – Bukaresti Steaua férfi kosárlabda-mérkőzést a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Nagyváradi VSK U férfi kosarasai szerda délután 18 órától játsszák első hivatalos hazai mérkőzésüket a 2024/25-ös idényben. A piros-kékek a frissen feljutott Bukaresti Steauát fogadják a Nagyvárad Arénában, a Nemzeti Liga alapszakaszának első fordulójában. A bajnokság múlt pénteken a Voluntari CSO – Vâlcea mérkőzéssel rajtolt el, amely a házigazdák 92–90 arányú győzelmével zárult, a váradiak Steaua elleni mérkőzését pedig a Vörös Oroszlánok Bajnokok Ligája selejtezői miatt kellett szerdára halasztani. A törökországi tornán Cristian Achim tanítványai végül nem jutottak döntőbe, de sok idő nem maradt a sebek nyalogatására, mivel a katonacsapat elleni szerda délutáni mérkőzés után szombaton már a legnagyobb riválisa, a Kolozsvári U-BT otthonában vendégszerepel a VSK U. 
A Bukaresti Steaua két hivatalos mérkőzésen van túl ebben az idényben, mindkettőt a Román Kupában játszották. A kupasorozat első fordulójában fölényes, 114–45 győzelmet aratott a Steaua a Bukaresti CSU ASE ellen, a második körben a Temesvári BC viszont már megoldhatatlan feladatot jelentett a Ciprian Enache által edzett csapat számára (71–82). A fővárosi piros-kékek soraiban egy régi ismerőst is köszönthet szerdán a váradi szurkolótábor, a Steaua kezdőcsapatában minden bizonnyal Andrei Mandache is helyet kap. A 37 éves dobóhátvéd 2005 és 2007, illetve 2015 és 2018 között játszott a váradi csapatban, amellyel két bajnoki címet is nyert. Mandache mellett a kezdő ötösben Robin Mandisodza, Issac Vann, Justin Gordon és Terrell Soares játékára van a legnagyobb esély. 
A Nagyváradi VSK U – Bukaresti Steaua mérkőzést a Digi Sport 3, valamint a Román Kosárlabda-szövetség Youtube-csatornája élőben közvetíti. 
A Nemzeti Liga 1. fordulójának eddigi eredményei: Voluntari CSO – Vâlcea 92–90, Konstancai VSK – Galaci VSK 99–88, Temesvári BC – Argeş FC 72–81, Krajovai SCM – Bukaresti Rapid 67–72, Bukaresti Dinamo – Marosvásárhelyi VSK 84–84, Nagyszebeni CSU – Brassói Corona 77–68.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában