Rémisztő jelek

2024.06.03. 11:22

Deutsch Tamás szerint centikre vagyunk a háborús pusztítás kiterjedésétől

A Fidesz–KDNP EP-listavezetője az Origónak adott interjút, amelyben szólt Magyar Péterről és a teljes baloldalról, Robert Fico állapotáról, a békemenetről, és hangsúlyozta: vasárnap le kell szavazni a háborúpártiakat.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője

Forrás: MTI

Fotó: Lehoczky Péter

„A Fidesz EP-kampánya nemcsak hazai, hanem európai összevetésben is a legszervezettebb. Országszerte 1200 településen, a falvakban, a városokban és a fővárosban mintegy 50 ezer lelkes támogatónk, aktivistánk segíti a munkánkat. A kampány utolsó hetében pedig személyesen, ajtóról ajtóra haladva bekopogtatunk majd több millió honfitársunkhoz, és el fogjuk mondani, hogy sorsdöntő választás előtt állunk, mert a háború és béke kérdésében fogunk majd dönteni” – fogalmazott az Origónak Deutsch Tamás.

A politikus szerint június 9-én arról döntünk, hogy megálljt tudunk-e parancsolni Európa háborúba való sodródásának, és megerősödnek-e a békepárti hangok Európában. A magyar baloldali pártok és képviselőik bárhogyan is próbálják ezt elhazudni, a külföldi finanszírozóik nettó háborúpárti álláspontját képviselik. A Fidesz–KDNP az egyedüli, amely a béke pártján áll.

Sorsfordító hetek

Deutsch szerint az európai emberek a világ azon térségéhez tartoznak, ahol talán a legérzékenyebbek a háború fenyegetésére. – Két világháború borzalmait kellett átélniük a kontinens polgárainak, és túlzás nélkül mondható, hogy nincs például olyan magyar család, amelyben ne történt volna valamilyen tragédia ezekhez a borzalmakhoz kapcsolódóan. 

A magyarok tudják, milyen az, amikor háború van. Ezért is békepártiak 

– egészítette ki. Rámutatott, borzalmas háború zajlik Ukrajnában: eddig ötszázezer halottat követelt, tízmillióan váltak földönfutóvá. Kárpátalján élő magyarok szenvednek és halnak meg a háborúban. Mint kifejtette,

ezekben a sorsfordító hetekben fog majd eldőlni, hogy Európa hadviselő félként belép-e a háborúba. 

Arról beszélt, Brüsszel és a Soros-hálózat fanatikusan támogatja a háborút, atomfegyvereket akarnak telepíteni az ukrán határhoz, és európai katonákat akarnak Ukrajnába küldeni. Évek óta hatalmas pénzeket öntenek Ukrajnába, eddig már 108 milliárd eurót fordított az Európai Unió Ukrajna finanszírozására, de ugyanezt teszi Amerika és a Világbank is.

„Bármennyire is fájdalmas kimondani: ma Ukrajna egy több lélegeztetőgépen életben tartott állam”

– mutatott rá Deutsch.

„Centiméterekre vagyunk a tényleges háborús pusztítás további kiterjedésétől. Vasárnap le kell szavazni a háborúpártiakat, és a béke mellett kell döntenünk” – mondta.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában