Erdőtüzek

2024.06.28. 16:08

Franciaországi küldetésbe indulnak román katonai tűzoltók

Forrás: 24news.ro

Agerpres

Franciaországban teljesít szolgálatot egy román katonai tűzoltókontingens július 1-31. között az Európai Polgári Védelmi és Humanitárius Segítségnyújtási Főigazgatóság (DG ECHO) által szervezett program keretében. A program célja, hogy megerősítse a francia hatóságok ellenálló képességét a tűzveszélyekkel szemben.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) pénteki tájékoztatása szerint a programban egy erdőtüzekre szakosodott csoport vesz részt. Célja az erdőtüzekre való reagálási idő csökkentése, a tagállamok beavatkozási egységei felkészítésének hatékonyabbá tétele és a részt vevő erők közötti interoperabilitás javítása.

A program keretében a román kontingens Franciaország területén fog monitorozási és oltási akciókat végrehajtani.

Az első, 40 tagú kontingens már elindult 8 járművel az Arad - Budapest - Maribor - Ljubljana - Padova - Piacenza - Nizza - Montpelier - Sainte-Marie-la-Mer útvonalon.

Szükség esetén a kontingens személyi vagy technikai állományát a francia hatóságok kérésére, a terepen tapasztalt állapotok függvényében utólag kiegészíthetik.

A kontingens személyi állományának cseréje július 16-án történik, akkor 40 másik tűzoltó veszi át a stafétát kollégáitól.

A programot az Európai Unió finanszírozza, célja a francia közösségek védelme, miután az elmúlt években hatalmas erdőtüzek pusztítottak Franciaországban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában