Kötelezettségek

2024.06.03. 09:04

Mircea Geoană: Egyre közelebb állok ahhoz, hogy döntést hozzak a romániai politikába való visszatérésemről

Agerpres

Mircea Geoană bevallása szerint egyre közelebb áll ahhoz, hogy döntést hozzon a romániai politikába való visszatéréséről.
A NATO idén leköszönő főtitkár-helyettese Botoşani-ba látogatott vasárnap, ahol egyebek mellett arról kérdezték, szándékában áll-e jelöltetni magát az államfőválasztáson. "Egyre közelebb állok ehhez a döntéshez" - válaszolt Geoană. Hozzátette azonban, hogy még vannak kötelezettségei a NATO-nál, amíg még a főtitkár-helyettesi tisztségben van, nem tehet semmiféle döntő lépést, bejelentést.
"A válaszom - amely remélem, hogy bizakodásra ad okot - az, hogy egyre közelebb kerülök ahhoz a pillanathoz, amikor döntést hozok a romániai politikába való esetleges visszatérésemről" - nyomatékosította.
Mircea Geoană reagált Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök egyik korábbi nyilatkozatára is. A kormányfőt arról faggatták pénteken az újságírók, mérlegeli-e a PSD, hogy felajánlja Mircea Geoanának, lépjen be az alakulatba, tekintve, hogy egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint ő nyerné meg az elnökválasztást. A miniszterelnök ironikusan azt válaszolta, "fölösleges választásokat szervezni", ha a közvélemény-kutatások eredménye a mérvadó.
A NATO főtitkárhelyettese erre reagálva leszögezte, a román állampolgároknak jelenleg egy "másfajta politikai projektre" van szükségük. "Az egyes politikai vezetők által oly gyakran emlegetett közvélemény-kutatások is csak megerősítik, hogy mélyreható változásokra van szükség Romániában" - fogalmazott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában